Acţiunile de pe Wall Street au încheiat la niveluri record tranzacţiile de miercuri, în ziua învestirii în funcţie a preşedintelui american Joe Biden, fiind susţinute de rezultatele solide raportate de Netflix, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile Netflix au avansat după ce compania de streaming a anunţat că nu va mai avea nevoie să împrumute miliarde de dolari pentru a-şi finanţa showurile şi filmele.

Şi restul acţiunilor din sectorul tehnologiei au evoluat în creştere.

”Este o zi a performanţelor acţiunilor din sectorul tehnologiei, destul de rară în ultimele trei, patru luni”, a spus Ross Mayfield, analist în  strategie pentru investiţii la Baird, în Milwaukee, Wisconsin. El a adăugat că mare parte din creştere a fost datorată Netflix.

În privinţa învestirii în funcţie a preşedintelui Joe Biden, Mayfield a spus: ”Nu sunt sigur dacă politicile din ziua inaugurării *semnarea mai multor decrete de către Biden) au avut vreo influenţă prea mare, dar în mod sigur aşteptările unor măsuri de stimulare de o mie de miliarde de dolari”.  

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,83%, S&P 500 cu 1,39%, iar Nasdaq Composite cu 1,97%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.