Acţiunile de pe Wall Street au evoluat luni în creştere, susţinute de activităţile de fuziuni şi achiziţii şi de revenirea optimismului legat de un vaccin pentru noul coronavirus, relaează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones a urcat cu 1,2%, S&P 500 cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 1,9%. Indicele Nasdaq şi-a revenit după cea mai slabă evoluţie săptămânală consemnată din luna martie.

Acţiunile  Apple au crescut 3%, dar în această lună sunt încă în declin cu 10,6%.

Titlurile Tesla şi-au revenit cu un avans de 12,6%. Acţiunile Tesla au scăzut în septembrie cu peste 15%, după ce compania nu a reuşit să intre în indicele benchmark S&P 500, dezamăgind investitorii.

Încrederea investitorilor în sectorul tehnologiei a crescut în urma informaţiei referitoare la preluarea de către compania americană Nvidia a producătorului de cipuri Arm Holdings de la SoftBank, pentru 40 de miliarde de dolari.

Între timp, compania chineză ByteDance a respins oferta Microsoft de preluare a diviziei americane a TikTok. În schimb, ByteDance a selectat Oracle drept partener american al TikTok, iar Oracle va prelua o participaţie semnificativă la aplicaţia de video-sharing. Acţiunile Oracle au avansat cu 4,3%.

În afara sectorului tehnologic, compania farmaceutică Gilead a anunţat că va cumpăra compania Immunomedics, pentru 21 de miliarde de dolari, pentru a-şi extinde tratamentele ocologice. Preţul acţiunilor Immunomedics s-a dublat.

Încrederea investitorilor a frost susţinută luni şi de informaţiile că AstraZeneca a reluat studiul clinic de fază a treia pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus, care fusese întrerupt din motive de siguranţă. Cu toate acestea, studiul clinic din SUA a rămas suspendat, în timp ce autorităţile de reglementare americane investighează efectele secundare apărute la un pacient din Marea Britanie.

Între timp, directorul general al grupului american Pfizer, Albert Bourla, a semnalat duminică posibilitatea ca un vaccin pentru noul coronavirus să fie distribuit în SUA înainte de sfârşitul acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.