Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, recuperând pierderile accentuate din ziua precedentă datorită rezultatelor financiare bune raportate de companii şi atenuării temerilor provocate de vânzarea unor investiţii pe termen lung de către fondurile de hedging pentru acoperirea plasamentelor de tip short selling, care mizează pe scăderea unor titluri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile unor companii mari, între care Microsoft, Amazon şi Alphabet, au susţinut cel mai mult indicele S&P 500, la o zi după ce principalii trei indici americani au consemnat cea mai mare scădere procentuală din  ultimele trei luni.

Apple a raportat vânzări şi profit trimestrial care au depăşit aşteptările analiştilor de pe Wall Street. Cu toate acestea, acţiunile Apple au scăzut, după un avans de 7% de la începutul anului.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,99%, S&P 500 cu 0,97%, iar Nasdaq Composite cu  0,5%.

Acţiunile GameStop şi AMC Entertainment au scăzut după creşterea semnificativă din ultimele şedinţe de tranzacţionare, care a şocat pieţele. Platforme de tranzacţionare precum Robinhood şi Interactive Brokers au restricţionat tranzacţiile cu acţiunile mai multor companii care au avansat puternic în această săptămână, relaxând îngrijorările legate de extinderea eectului acestor creşteri la nivelul pieţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.