Acţiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, investitorii anticipând că republicanii vor păstra controlul asupra Senatului şi vor bloca schimbările majore de politici sub o posibilă administraţie Joe Biden, care ar putea reduce profiturile corporaţiilor, ransmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Voturile din alegerile prezidenţiale sunt încă numărate în câteva state cheie, dar investitorii abandonează precauţia anterioară alegerilor, determinînd creşterea indicilor bursieri pentru a patra şedinţă consecutiv.

În timp ce noul program de stimulare este aşteptat să aibă loc, mărimea acestuia ar putea fi mult mai mică faţă de nivelul anticipat, într-un Congres divizat. Acest lucru îndreaptă presiunea asupra Rezervei Federale, pentru a furniza mai multe fonduri în sistemul financiar, care ar susţine achiziţia de acţiuni.

Acţiunile au fost susţinute joi şi de comunicatul de joi al Fed după şedinţa de politică monetară din ultimele două zile. Banca centrală a menţinut dobânzile nemodificate şi s-a angajat din nou că va face tot posibilul să susţină economia care este grav afectată de pandemia de coronavirus.

Biden s-a apropiat de victorie, prin câştigarea alegerilor în Michigan şi Wisconsin, dar pare improbabil ca Partidul Democrat să obţină majoritatea în Senat. Acest lucru a redus temerile legate de înăsprirea reglementărilor pentru marile companii din sectorul tehnologiei şi de majorare a impozitului pe profitul companiilor.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în creştere cu 2,06%, S&P 500 cu 2,26%, iar Nasdaq Composite cu 2,68%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.