Volumele de tranzacţionare au depăşit, marţi, 20 de milioane de euro, de două ori peste media obişnuită, arată un anunţ publicat de Bursa de Valori Bucureşti pe contul de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Bursa mai anunţă un maxim istoric pentru indicele BET-TR.

"După o creştere de peste 3% într-o singură zi, BET-TR ajunge la 12.869 de puncte, depăşind maximul anterior atins pe 4 decembrie 2018", arată anunţul BVB.

BET-TR este indicele care include şi dividendele acordate de cele mai tranzacţionate 16 companii listate, cu excepţia SIF-urilor.

Altfel, la finalul primelor patru luni ale anului, valoarea de piaţă a companiilor româneşti a depăşit 20,1 miliarde euro comparativ cu 18,1 miliarde euro la finalul anului trecut, ceea ce înseamnă un avans de 11%.

Piaţa de capital din România a crescut cu 14,5% în primele patru luni ale acestui an, luând în calcul şi dividendele raportate de companiile din indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 16 societăţi cu excepţia SIF-urilor.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.