Volkswagen va investi aproape 1 miliard de euro pentru producţia de celule de baterii la o fabrică din vestul Germaniei şi îşi va simplifica structura prin separarea sau vânzarea unor divizii, a anunţat luni producătorul auto german, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul a anunţat după o şedinţă a consiliului de supraveghere că va înfiinţa o fabrică de baterii în landul Saxonia Inferioară, în cadrul unui parteneriat, şi că va începe discuţii pentru înfiinţarea unei noi fabrici multibrand în Europa.

Celulele de baterii sunt un domeniu major al industriei auto, care trece la producţia de masă a automobilelor electrice. În prezent, industria se aprovizionează cu aceste baterii de la producători asiatici.

Volkswagen a mai anunţat că analizează mai multe opţiuni pentru divizia MAN Energy Solutions, care fabrică motoare diesel mari pentru nave sau generatoare electrice, precum şi pentru producătorul de sisteme de transmisii Renk, care includ companii mixte, parteneriate ssu vânzarea parţială sau totală.

Reuters a relatat în această lună că Volkswagen a abordat mai multe companii pentru a le testa interesul de a cumpăra MAN Energy Solutions, care ar putea fi evaluată în cazul unei vânzări la circa 3 miliarde de euro.

Măsurile fac parte din eforturile directorului general al Volkswagen, Herbert Diess, de a reduce şi simplifica grupul care are 12 branduri, camioane, autobuze, motociclete, automobile şi biciclete electrice.

Volkswagen a mai anunţat că va relua pregătirile pentru o ofertă publică iniţială a diviziei de camioane Traton, pe care a suspendat-o în martie din cauza condiţiilor instabile din piaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.