Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, şi-a menţinut miercuri previziunile financiare pentru 2022, în pofida perturbărilor existente în lanţul de aprovizionare din cauza războiului din Ucraina şi a pandemiei de Covid-19, bazându-se pe reţeaua sa globală de producţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorii de automobile la nivel mondial, la fel ca majoritatea sectoarelor industriale, se confruntă cu o penurie de componente cheie ca urmare a blocajelor legate de Covid-19 şi a invadării Ucrainei de către Rusia, care agravează o penurie continuă de semiconductori.

”Ne-am folosit poziţia de companie cu adevărat globală pentru a echilibra producţia pe pieţele noastre şi pentru a reduce presiunea acolo unde au existat probleme de aprovizionare şi lipsuri de produse. De exemplu, când a trebuit să reducem producţia în Europa din cauza lipsei cablajelor şi în unele zone a trebuit să închidem fabricile, am trimis semiconductorii de care nu aveam nevoie în alte regiuni”, a declarat directorul general Herbert Diess jurnaliştilor.

Volkswagen continuă să se aştepte ca vânzările să crească cu 8%-13%, la o marjă de profit operaţional de 7,0%-8,5% şi la o creştere a livrărilor de 5-10% în 2022, indicând configuraţia sa globală care i-a permis să acorde prioritate unor regiuni şi produse cu marjă mare.

Diess a subliniat în continuare incertitudinea din cauza conflictului din Ucraina şi a pandemiei, adăugând că grupul nu poate prevedea în prezent impactul total pe care l-ar avea o deteriorare a situaţiei, inclusiv o posibilă interzicere a importurilor de energie rusă.

Volkswagen, care a confirmat planurile de a lista divizia de lux Porsche AG într-o ofertă publică iniţială parţială în trimestrul patru, a declarat că încă se aşteaptă ca oferta de cipuri să se îmbunătăţească în a doua jumătate a anului.

Compania, care a publicat rezultate preliminare pentru primul trimestru, luna trecută, a raportat vânzări de 62,7 miliarde de euro în primele trei luni ale anului, în creştere cu 0,6% faţă de anul precedent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.