Producţia a până la 250.000 de automobile ale grupului Volkswagen ar putea fi întârziată în a doua jumătate a acestui an din cauza noilor teste obligatorii pentru emisii şi economie de carburant, a avertizat grupul german, transmite Automotive News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Implementarea Procedurilor de Testare pentru Vehiculele Uşoare (Light Duty Vehicles Test Procedure  - WLTP), pe 1 septembrie,  va restricţiona temporar disponibilitatea unora dintre modele şi ar putea afecta fluxul de capital prin creşterea stocurilor din primul semestru, a anunţat VW.

Producătorii auto înregistrează blocaje ale activităţilor, în încercarea de a supune vehiculele testelor mai complexe WLTP care au loc pe un număr destul de limitat de bancuri de testare a emisiilor. În lipsa acestor teste, vehiculele noi nu vor mai putea fi puse în vânzare, începând de la 1 septembrie.

”Din cauza introducerii noilor proceduri de testare WLTP, anticipăm ca, în a doua jumătate a lui 2018, în jur de 200.000-250.000 de vehicule să fie construite mai târziu decât ne aşteptam  iniţial”, a anunţat VW.

Deşi nu poate fi exclus un impact asupra vânzărilor, după lansarea WLTP, care au rolul să reflecte mai bine datele în condiţii de trafic reale, VW a reafirmat estimările că livrările din acest an ale grupului vor depăşi uşor livrările de anul trecut.

Porsche, al doilea mare contributor la profitul grupului VW, a anunţat săptămâna trecută că vă limita temporar numărul de modele comercializate în Europa, din cauza impactului WLTP.

VW nu a comentat implicaţiile financiare ale acestor întârzieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.