Companiile aeriene anunţă deja creşterea numărului de zboruri pentru sezonul de iarnă, acoperind un procent de peste 90% din numărul de zboruri înregistrate în 2019, iar turiştii, inclusiv cei români, îşi rezervă destinaţiile pentru vacanţele viitoare, arată datele agenţiei online de turism Vola.ro, potrivit căreia există în continuare un număr mare de schimbări apărute din partea companiilor aeriene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această toamnă mai multe destinaţii turistice şi-au anunţat redeschiderea graniţelor pentru turiştii din toată lumea, printre care Thailanda, Mauritius, Israel şi SUA (care nu primea turişti din zona Schengen). În consecinţă, companiile aeriene anunţă deja creşterea numărului de zboruri pentru sezonul de iarnă, acoperind un procent de peste 90% din numărul de zboruri înregistrate în 2019, iar turiştii, inclusiv cei români, îşi rezervă destinaţiile pentru vacanţele viitoare”, arată compania.

Chiar dacă dorinţa românilor de a călători se apropie de nivelul anului 2019, industria aeronautică se confruntă în continuare cu multe anulări şi modificări de orar de zbor, fapt ce afectează zilnic sute de pasageri români.

„Ne apropiem cu paşi repezi de nivelul călătoriilor din anul 2019, dar ne confruntăm în continuare cu multe dintre provocările pandemice. Una dintre aceste provocări ţine de volatilitatea orarului de zbor, astfel că facem faţă în continuare unui număr mare de schimbări apărute din partea companiilor aeriene. Pentru a contracara disconfortul creat pasagerilor, am lansat Vola Fast Refund, chiar poate fi achiziţionat împreună cu biletul de avion şi care garantează rambursarea în maxim 7 zile, cash sau voucher, a contravalorii zborului anulat sau modificat de compania aeriană” a declarat Claudia Tocilă,  director de marketing la Vola.ro.

Prin Vola Fast Refund toţi pasagerii ale căror zboruri sunt anulate sau modificate, sunt notificaţi de către Vola în cel mai scurt timp cu privire la schimbările apărute şi li se oferă asistenţă pentru a identifica cea mai bună alternativă de călătorie de la compania aeriană, fără costuri suplimentare.

În cazul în care nu se mai doreşte efectuarea călătoriei, Vola.ro returnează banii în contul clientului în maximum 7 zile. În cazul în care turistul doreşte să-şi continue călătoria există şi opţiunea emiterii un voucher rapid ce poate fi folosit pentru a cumpăra orice alt zbor cu orice companie aeriană şi astfel itinerariul să nu fie întrerupt.

”Pot beneficia de serviciul Vola Fast Refund clienţii care au adaugat această opţiune odată cu efectuarea rezervării şi se aplică ori de câte ori zborurile rezervate pe Vola.ro suferă modificări sau anulări prin decizia companiilor aeriene. În calculul sumei totale rambursate se ia în considerare atât preţul biletelor de avion, cât şi cel al bagajelor, taxa de check-in, costul locurilor preferenţiale. Practic, singurele costuri neacoperite de Vola Fast Refund sunt cele ale asigurării medicale”, adaugă compania.

Italia, Spania şi Marea Britanie rămân în topul preferinţelor românilor şi  în sezonul de toamnă.

”Principalele destinaţii externe spre care s-au îndreptat turiştii români în această toamnă Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Belgia, la care se adaugă şi o cerere în creştere pentru destinaţii mai calde, cum ar fi Egipt, Dubai, Iordania, dar şi insulele din sudul Europei precum Tenerife, Madeira, Algarve, etc”, spun reprezentanţii Vola.ro.

Multe dintre companiile aeriene low cost au în această perioadă la vânzare bilete la preţuri promoţionale pentru călătoriile de dupa sărbătorile de iarnă (ianuarie-februarie). Românii pot călători în lua Ianuarie spre Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Austria şi Belgia la preţuri sub 50 euro pentru un bilet de avion dus-întors.

În 2019, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 10,6 milioane de euro la un volum de tranzactii de 71 milioane euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.