Vodafone va investi aproximativ 2 miliarde de euro, până în decembrie 2021, pentru a-şi extinde reţeaua de fibră optică din Germania, cea mai mare piaţă europeană a grupului britanic de telecomunicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma investiţiilor, numărul conexiunilor ultrarapide la internet furnizate clienţilor din Germania va creşte la circa 13,7 milioane, potrivit Vodafone. Cea mai mare parte a fondurilor, între 1,4 şi 1,6 miliarde de euro, va fi utilizată pentru a oferi conexiune ultrarapidă unui număr de 100.000 de companii din 2.000 de parcuri industriale, alte 200 milioane de euro urmând să fie investite în modernizarea conexiunilor celor 12,6 milioane de gospodării abonate la serviciile de internet oferite de Vodafone în Germania.

Cheltuieli de 200 până la 400 milioane de euro sunt programate pentru a conecta la internet circa 1 milion de gospodării din mediul rural. Vodafone estimează că investiţiile în extinderea reţelei de fibră optică din Germania vor creşte veniturile din această ţară cu 1-2% pe termen mediu.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii din lume, având divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La finele lunii iunie, grupul avea 523,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 18,5 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India şi toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri. În România, Vodafone are aproape 9,58 milioane de clienţi, fiind al doilea mare jucător pe piaţa locală de telefonie mobilă, după Orange.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.