Visual Fan, care deţine brandul Allview, a realizat în anul 2021 un profit net preliminar, realizat din activităţile recurente (producţie şi comercializare de dispozitive electronice), de aproape 8,5 milioane de lei (aproximativ 1,7 milioane de euro), înregistrând o creştere cu peste 20% faţă de anul anterior. Cifra de afaceri preliminară din activitatea recurentă a înregistrat o creştere cu aproximativ 17% pe parcursul anului 2021, faţă de veniturile înregistrate în 2020, ajungând la aproximativ 122 milioane de lei (peste 24 milioane de euro). Această creştere se datorează diversificării portofoliului de produse, capacităţii de anticipare a tendinţelor pieţei la nivel global, precum şi investiţiilor realizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe termen lung, compania vrea să creeze un robot inteligent - asistent personal. 

Pentru anul 2022, strategia companiei Visual Fan vizează extinderea portofoliului de produse, expansiunea pe noi pieţe externe şi penetrarea de noi industrii (precum cea a serviciilor destinate nutriţiei şi sănătăţii).  

”Allview (Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW) anunţă rezultatele financiare excepţionale preliminare înregistrate pe parcursul anului 2021. Rezultatele financiare obţinute de către compania Visual Fan SA în anul 2021 au fost în concordanţă cu previziunile bugetate în Memorandumul de listare a acţiunilor, astfel încât, pe activitatea recurentă, profitul net a crescut cu peste 20% faţă de 2020 (de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane de lei) şi cifra de afaceri s-a majorat cu aproape 17% în 2021 faţă de anul anterior (de la 103 milioane lei la peste 121 milioane lei)”, anunţă compania.

În luna aprilie 2021, compania Visual Fan a emis 111.100 acţiuni noi (simbol ALW),  în cadrul unui plasament privat încheiat în prima zi şi suprasubscris de peste 6 ori. În luna iulie 2021, Visual Fan, deţinătoarea brandul Allview, a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

La finalul lunii iulie 2021, compania Visual Fan a anunţat preluarea unei participaţii de 12% din Headlight Solutions, companie de tehnologie specializată în cercetare-dezvoltare şi integrare de soluţii software complexe şi hardware custom-made. În luna septembrie 2021, cele două companii au făcut public primul proiect de anvergură contractat în asociere, în valoare de 10 milioane de lei şi care va avea ca finalitate implementarea unui produs ce include soluţii software şi hardware complete.

În luna decembrie 2021, Visual Fan a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei, pentru preluarea pachetului majoritar de 51%, al unicului distribuitor din Europa de Est al renumitului brand japonez AKAI. 

Tot în luna decembrie 2021, Grupului Visual Fan i s-a alăturat societatea Visual EV Distribution, al cărui obiect de activitate este reprezentat de distribuţia maşinilor electrice. Primul model lansat este Skywell ET5, un SUV full electric, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP) şi 456 km City Drive, echipat cu sistemul automat de asistenţă la conducere - L2.5 şi numeroase opţiuni premium. 

„Anul trecut a fost unul plin de evenimente şi provocări manifestate la nivel global pentru industria IT&C (criza de semiconductoare, creşterea continuă a costurilor de transport, criza containerelor şi criza energetică). Cu toate acestea, experienţa de aproape 20 de ani, precum şi capacitatea noastră de adaptabilitate şi anticipare a tendinţelor pieţei, ne-au ajutat să deschidem noi oportunităţi pentru dezvoltarea business-ului într-un mod sustenabil. Pentru anul 2022, avem în plan extinderea portofoliului de produse, pătrunderea pe noi pieţe externe, dar şi deschiderea unei noi linii de business, aşa cum am anunţat recent lansarea conceptului Allview ERA Health. Noua linie de business vizează intrarea pe piaţa serviciilor, iar întregul concept Allview ERA Health urmăreşte atât dezvoltarea de servicii pentru clienţi, cât şi produse hardware integrate în acest sistem.”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview).

Anul 2022 marchează 20 de ani de activitate pentru compania Visual Fan.

Visual Fan (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc si deţinătoarea brandului Allview. A fost fondată la Braşov, în 2002, şi produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din România (2016), AVI - singurul asistent vocal în limba română (2017), a fost printre primele companii din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020). Este prezentă pe pieţele IT&C din peste 10 ţări. Allview investeşte constant în R&D şi îşi propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent - asistent personal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.