Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că legea termiei permite fiecărui proprietar să decidă ce sistem de încălzire foloseşte şi a recomandat ca la construcţiile noi să fie montate sisteme performante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Virgil Popescu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că fiecare are dreptul să decidă pentru el ce sistem de încălzire doreşte.
 
"Recomandarea mea este ca atunci când se fac construcţii noi, să vină cu sisteme performante, iar pentru construcţiile vechi eu cred că este dreptul fiecăruia să decidă ce tip de încălzire doreşte”, a precizat Virgil Popescu.
 
Întrebat ce se întâmplă în cazul Bucureştiului, unde nu se dau autorizaţii pentru montarea de centrale individuale pe motiv că sunt poluante, Popescu a subliniat că legea termiei permite montarea acestor sisteme.
 
"Eu cred că legea permite acest lucru şi eram în Parlament când legea termiei în legislatura trecută a fost modificată, iar acest lucru este permis în continuare. Desigur, nu este permis să schimbi când instalaţiile au fost încărcate şi e pregătit totul de iarnă”, a declarat Virgil Popescu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.