Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă, joi, că România se implică alături de alte state din UE în dezvoltarea reţelei regionale de hidrogen şi anunţă un parteneriat al Transgaz cu operatorii de transport de gaze naturale pentru a dezvolta reţeaua de transport pentru ”gaze verzi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România se implică alături de alte state din UE în dezvoltarea reţelei regionale de hidrogen. Societatea Naţională de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. va face un parteneriat strategic cu operatorii de transport de gaze naturale din Europa Centrală (din Polonia, Slovacia şi Ungaria) pentru a dezvolta reţeaua de transport pentru ”gaze verzi”. În baza unui memorandum de înţelegere semnat astăzi va rezulta un studiu de fezabilitate”, a scris, joi, Virgil Popescu, pe Facebook.  

Ministrul precizează că şi ministerul pe care îl conduce lucrează la elaborarea strategiei naţionale pentru hidrogen. 

”În plus, avem fonduri din PNRR pentru investiţii în infrastructura de distribuţie a gazelor regenerabile (utilizarea gazului natural în combinaţie cu hidrogenul verde ca măsură de tranziţie), precum şi capacităţile de producţie a hidrogenului verde şi / sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice şi pentru sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză”, a mai transmis ministrul.  

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.