Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut, vineri la Bruxelles o întrevedere cu omologul bulgar Hristov Rosse, în marja lucrărilor Consiliului Energiei, despre „importanţa cooperării regionale pentru operaţionalizarea Platformei Energetice europene pentru achiziţia în comun a gazelor naturale precum şi operaţionalizarea coridorului Vertical de gaze naturale şi a celui Transbalcanic pentru a asigura o stabilitate energetică crescută în regiune”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi mă aflu la lucrările Consiliului Energiei, care se desfăşoară la Bruxelles. Cu această ocazie am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei din Bulgaria Hristov Rossen pentru a discuta despre importanţa cooperării regionale pentru operaţionalizarea Platformei Energetice europene pentru achiziţia în comun a gazelor naturale precum şi operaţionalizarea coridorului Vertical de gaze naturale şi a celui Transbalcanic pentru a asigura o stabilitate energetică crescută în regiune”, a scris Virgil Popescu, vineri pe Facebook. 
 
El a adăugat că „România şi Bulgaria îşi vor uni forţele privind pregătirile pentru iarna şi rolul resurselor indigene cu producţie în bandă în asigurarea independenţei energetice şi a securităţii în aprovizionare”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.