Grupul Akcent Development va construi circa 900 de locuinţe în zona Bucureştii Noi şi ia în calcul extinderea proiectului ansamblului rezidenţial Cloud 9, dezvoltat tot în Capitală. “Vom avea un nou complex în zona Bucureştii Noi, cu 860-920 de unităţi, şi luăm în calcul faza a 2-a, poate şi a 3-a, la Cloud 9. Bucureştiul are în continuare nevoie de unităţi locative. Există piaţă pentru produsele noastre”, a declarat Laurenţiu Afrasine, CEO, Akcent Development, la Videoconferinţa Profit.ro - Cum iese piaţa imobiliară din criza Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a apreciat că 2021 se anunţă un an bun pentru dezvoltatorii de locuinţe, deoarece băncile s-au adaptat bine situaţiei actuale şi au redus dobânzile, România are creştere economică, iar salariile înregistrează de asemenea o evoluţie pozitivă. Au fost însă şi situaţii în care fonduri de investiţii interesate de piaţa locală s-au retras,, fiind nevoie în acest sens de un sprijin mai mare din partea autorităţilor.
CEO-ul Akcent se aşteaptă totdată ca circa 20.000 de locuinţe să fie finalizate în acest an în Bucureşti şi împrejurimile oraşului, reprezentând al treilea an consecutiv cu valori record pentru ultimii 30 de ani. Evoluţia are loc într-un context favorabil segmentului rezidenţial: dobânzile creditelor sunt reduse, la fel şi rata şomajului, în timp ce salariile cresc. iar România înregistrează creştere economică. El ia însă în calcul şi faptul că preţul apartamentelor va creşte în acest an cu 5-10%, decizia de suspendare a PUZ-urilor în Bucureşti afectând negativ accesarea de fonduri europene pentru construcţia de locuinţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.