Ministerul Transporturilor vrea să livreze anul acesta sectorul dintre Balş şi Slatina din drumul expres Craiova-Piteşti, astfel că şoferii care vor parcurge distanţa între Piteşti şi Craiova să nu mai intre în localităţile Balş şi Slatina, a declarat joi, la Videoconferinţa News.ro „RoInvest”, ministrul de resort Cătălin Drulă. Mai mult, acesta vrea ca în luna iunie să înceapă lucrările şi pe lotul 3 din Autostrada A0 Sud şi totodată să intre în execuţie în teren şi Piteşti-Curtea de Argeş, lot important al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, la fel, drumurile de legătură de la Podul de la Brăila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi ne concentrăm ca proiectele care sunt în derulare, aceste mari şantiere de autostradă, de drum expres, de poduri, să meargă cât mai bine, să ajungă cât mai repede la finalizare. Totdeauna există acest ciclu de investiţii sezonal în construcţii, adică în februarie-martie încep lucrările, în decembrie trebuie să se pună ultimele operaţiuni înainte să vină vremea rea. Un proiect mare pe care ne propunem să îl livrăm anul acesta - şi avem promisiunea constructorului că îl va livra - este acel sector din drumul expres Craiova-Piteşti, între Balş şi Slatina. Practic, la sfârşitul anului, odată cu inaugurarea acestui sector, ar trebui ca, mergând de la Piteşti la Craiova sau de la Craiova la Piteşti, să nu mai intrăm în localităţile Balş şi Slatina. Un mare câştig pentru aceste localităţi, care scapă de traficul îngrozitor de tranzit. Un mare câştig pentru siguranţa rutieră, pentru cei care nu ştiu, drumul expres are o diferenţă relativ minoră faţă de profil de autostradă, profilul de autostradă are 26 metri, profilul de drum expres este de 22 m, diferenţa de patru metri vine în special din absenţa benzii de urgenţă, e doar un acostament care este asfaltat, de 1,5 metri care este în afara benzilor de circulaţie", a precizat ministrul Transporturilor.

Dincolo de proiectele aflate în derulare, vor intra altele în execuţie.

"Ne concentrăm, spre exemplu, ca în luna iunie să înceapă lucrările şi pe lotul 3 din Autostrada A0 Sud, avem un constructor grec care a mers destul de lent cu partea de proiectare. Alt proiect care ne aşteptăm să intre în execuţie în teren în luna iunie este Piteşti-Curtea de Argeş, lot important, al Autostrăzii Sibiu-Piteşti. La fel, drumurile de legătură de la Podul de la Brăila. De asemenea, pentru licitaţii care sunt în curs, pentru selectarea unor contractori, ne luptăm pentru termene cât mai scurte, astfel încât să fie semnate contractele. Suntem pe ultima sută de metri cu lotul dintre Curtea de Argeş şi Tigveni, lotul 4 din Autostrada Sibiu-Piteşti, unde avem de semnat cu un constructor austriac, dar mai sunt încă nişte contestaţii finale. Avem ultimul lot, care nu e contractat încă, din drumul expres Craiova-Piteşti, cel dinspre Piteşti, Autostrada A1, lotul 4, avem pe Autostrada A0 Nord loturile 1 şi 3", a adăugat el.

El a mai vorbit despre licitaţii restrânse foarte mari aflate în derulare şi de proiectele ce vor fi lansate.

"Zilele acestea iese licitaţia pentru Craiova-Lugoj, a cincea din trecerile Carpaţilor, care eu consider că sunt foarte importante, finalizăm documentaţiile tehnice pentru Autostrada A7, între Ploieşti şi Paşcani, primul sector de la Ploieşti la Buzău va fi scos zilele următoare la licitaţie pentru execuţie. În august va fi probabil sectorul următor, de la Buzău la Focşani, iar următoarele, de la Focşani la Bacău şi de Bacău la Paşcani ar urma spre sfârşitul anului", a mai spus oficialul.

Stadiul actual al investiţiilor, perspectivele în viitorul apropiat şi ce trebuie făcut pentru creşterea lor sunt temele principale pe care speakeri de top le dezbat joi, la a doua ediţie a videoconferinţei “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Partener al evenimentului este Cordia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.