Autorităţile vor căuta soluţii pentru a elibera un spaţiu de 9 hectare din sectorul 2, ocupat de industria grea, unde se repară tramvaie, pentru ca uzine de reparaţii să fie mutate în afara oraşului, iar în locul spaţiului industrial să fie create locuri pentru birouri, a declarat miercuri Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din Bucureşti, la videoconferinţa News.ro „Oraşul meu – Acasă şi la birou”, ediţia a II-a, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El spune că a vorbit despre regenerare urbană în campania electorală.

"Avem în mijlocul sectorului 2 industrie grea în care se repară tramvaie, e un spaţiu de 9 hectare, reparăm tramvaie care din când în când se strică. Sigur, şi flota de tramvaie trebuie înlocuită şi locul industriei grele nu ar trebui să fie în mijlocul oraşului. Voi milita pentru ca împreună cu Primăria Capitalei şi împreună cu cei din Ilfov să reuşim să mutăm aceste uzine de reparaţii în afara oraşului, eliberând spaţiul, respectiv 9 hectare, pentru a crea spaţii noi, pentru birouri, pentru inovare, pentru start-up-uri. Am fost cumva în campanie, mi s-a reproşat faptul că vreau să fac o tranzacţie imobiliară şi vreau să câştig bani imobiliari din acel spaţiu. Departe de mine acest gând. Consider că oraşul trebuie să crească, oraşul se schimbă, se dezvoltă, sectorul 2 se dezvoltă şi ce mi-am dorit apropo de schimbarea acestui oraş este în primul rând să scădem timpul pe care îl petrecem în trafic. Bucureştiul este un oraş sufocat de trafic, sunt 1,4 milioane de maşini în Bucureşti în fiecare zi care nu au unde să parcheze şi asta generează haos. Aproape toate trotuarele sunt ocupate de maşini pentru că nu au unde să parcheze şi tot acest haos este datorat lipsei de viziune urbanistică şi a faptului că oamenii nu au cum să ajungă în mod comod şi predictibil la birou", a spus primarul.

El a preci\t că lucrează de acasă, fiind contact direct cu un bolnav infectat cu coronavirus.

"Lucrez de acasă acum, sunt contact direct Covid. aşa că trebuie să fiu în izolare. Dar uite că vremurile astea ne duc în a găsi soluţii foarte bune. Sun convins că vieţile noastre se vor schimba mult în urma acestei pandemii, mult spre foarte mult. Pe lângă criza economică, felul în care vom trăi şi se vor dezvolta oraşele va fi schimbat profund de această criză", a declarat Radu Mihaiu.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.