O comisie a Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite a constatat că o versiune actualizată a softului avionului Boeing 737 MAX este ”adecvată operaţional”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boeing a anunţat în această lună că în următoarele săptămâni va trimite oficial FAA, spre aprobare, o versiune actualizată a softului avionului Boeing 737 MAX şi că va oferi training suplimentar pentru sistemul anti-blocare.

Proiectul de raport al Comisiei pentru standardizarea zborurilor a FAA mai arată că este necesar un training suplimentar pentru sistemul anti-blocare, dar nu este nevoie ca trainingul să aibă loc pe un simulator.

Potrivit comisiei, trainingul la sol trebuie să se refere la ”descrierea sistemului, funcţionalitate, condiţiile de defectare asociate şi alertarea personalului de zbor”.

Acţiunile Boeing au crescut cu până la 2% în urma informaţiilor, dar firma Institutional Shareholder Services a recomandat investitorilor să preseze compania să voteze în favoarea unei propuneri a acţionarilor de a separa rolurile de preşedinte şi de director general.

Reprezentanţii Boeing nu au comentat imediat informaţiile. FAA trebuie încă să aprobe pachetul software şi trainingul după ce Boeing le va prezenta oficial agenţiei, a declarat un purtător de cuvând al FAA.

Peste 300 de avioane Boeing 737 MAX au fost consemnate la sol în întreaga lume, în urma prăbuşirii a două aeronave 737 MAX, una în Indonezia, în octombrie, şi o alta în Ethiopia, în luna martie. Accidentele au provocat moartea a peste 350 de oameni.

FAA va organiza totodată o evaluare comună cu autorităţile de reglementare din China, Europa, Canada, Brazilia, Indonezia, Ethiopia şi alte ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.