Eurohold Bulgaria AD, unul dintre cele mai importante grupuri energetice şi financiare din Europa de Sud-Est, a raportat în primul semestru venituri totale în creştere de aproape patru ori, la 1,62 miliarde euro. Volumul primelor în asigurări a crescut cu 73%, până la 452,8 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eurohold Bulgaria AD, unul dintre cele mai importante grupuri energetice şi financiare din Europa de Sud-Est, a raportat rezultate record pe jumătate de an în 2022, datorită performanţei puternice a celor două afaceri principale ale companiei - electricitate şi asigurări, potrivit situaţiei financiare interimare consolidate a companiei.

 Veniturile totale au crescut aproape de 4 ori, ajungând la 1,62 miliarde euro (3,17 miliarde leva) în perioada ianuarie-iunie, o valoare absolut record în istoria holdingului. EBITDA şi profitul net s-au ridicat la peste 86 milioane euro (170 de milioane leva) şi circa 37 de milioane de euro (73 de milioane leva) în prima jumătate a anului 2022, ceea ce a reprezentat şi o valoare record în istorie pentru aceşti indicatori. Afacerea din domeniul energiei a Eurohold, care operează sub marca Electrohold, a contribuit cel mai mult la rezultatele bune. Aceasta a acumulat mai mult de jumătate din veniturile totale şi peste 70% din profitul holdingului înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare, înainte de a calcula rezultatele societăţii-mamă şi eliminările intragrup”, anunţă grupul.

Afacerea de asigurări, reunită în Euroins Insurance Group (EIG), a contribuit în mod semnificativ la creştere. Volumul primelor EIG, a crescut cu 73% pe an, până la 452,8 milioane euro (885,6 milioane leva). Veniturile brute ale Eurohold din operaţiunile de asigurare aproape s-au dublat la 777,8 milioane euro (1,52 miliarde leva). Holdingul a înregistrat un profit net de aproximativ 25,4 milioane euro (50 de milioane leva) din activităţi de asigurare.

Eurohold a renunţat complet şi difinitiv la activităţile din domeniul auto şi de leasing. Euro-Finance AD, compania specializată în investiţii şi servicii de brokeraj, rămâne parte a structurii holdingului.

"În vremuri dificile pentru fiecare industrie, marcate de conflictul de război în curs de desfăşurare în Ucraina şi de cea mai mare inflaţie din ultimii 25 de ani, Eurohold a înregistrat cele mai bune rezultate din istorie şi şi-a continuat dezvoltarea durabilă. Performanţele noastre au depăşit aşteptările iniţiale. Cifrele noastre de succes din ultimul an şi jumătate au dovedit că am urmat o direcţie şi o strategie de dezvoltare corespunzătoare. Modelul de afaceri pe care l-am proiectat şi care se bazează pe doi piloni principali - energie şi asigurări - îşi arată punctele forte exact în cele mai dificile perioade. Rezultatele semestriale solide ne fac să fim încrezători că putem obţine performanţe operaţionale bune chiar şi în cazul unei evoluţii economice nefavorabile în lunile următoare", a comentat Kiril Boshov, preşedintele Consiliului de Administraţie al Eurohold.    

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic şi financiar lider care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Este listată la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia. Eurohold deţine Euroins Insurance Group AD (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din regiune. EIG oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi în 13 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi. În 2021, Eurohold a achiziţionat prin subholding-ul deţinut în totalitate, Eastern European Electric Company, subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care operează acum sub marca Electrohold, au peste 3.000 de angajaţi şi deservesc aproape 3 milioane de consumatori din ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.