Grupul chinez Lenovo, cel mai mare jucător pe piaţa de PC-uri la nivel mondial şi local, a anunţat joi o creştere de 7% a veniturilor din primul trimestru (aprilie-iunie) al acestui an fiscal, până la 13,3 miliarde de dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce ce profitul net a crescut cu 31%, până la 213 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Grupul Lenovo anunţă o creştere a veniturilor din primul trimestru (aprilie-iunie) al acestui an fiscal, ajungând la suma de 13,3 miliarde de dolari, cu 7% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul înregistrat înainte de impozitare a crescut cu 38% comparativ cu trimestrul întâi al anului fiscal anterior, ajungând la 332 milioane de dolari, în timp ce profitul net a crescut cu 31%, până la 213 milioane de dolari", a anunţat joi compania.

Grupul Lenovo PCSD (PC and Smart Devices) a înregistrat creşteri ale veniturilor de până la 10,6 miliarde de dolari, cu 670 milioane de dolari profit înainte de taxe, ceea ce înseamnă o creştere de aproape 28% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Piaţa de PC-uri a depăşit estimările specialiştilor care preconizau o scădere a pieţei, Lenovo păstrându-şi poziţia de lider pe piaţa mondială de PC-uri şi tablete. Compania estimează că cererea de PC-uri va rămâne crescută pe termen lung, ca atare, Lenovo îşi va concentra eforturile pe inovaţia produselor sale pentru a se adapta rapid cererii şi pentru a-şi îmbunătăţi lanţul de aprovizionare.

Grupul MBG (Mobile Business Group), afectat de pandemia de Covid-19, a înregistrat o creştere a veniturilor cu 33%, comparativ cu trimestrul întâi al anului fiscal anterior. Deşi veniturile anuale au scăzut, volumul a depăşit piaţa în regiuni cheie precum America Latină, America de Nord şi Europa, cu o cotă de piaţă record înregistrată în America Latină şi America de Nord.

Grupul DCG (Data Center Group) a înregistrat creşteri ale veniturilor cu 20%, până la 1,6 miliarde de dolari şi creştere a profitabilităţi de la an la an. Veniturile din serviciile cloud au crescut cu peste 30%, stabilind un nou record al cererii de infrastructură cloud determinate de consumul crescut de conţinut digital cauzat de izolarea din ultimele luni.

Lenovo are 63.000 de angajaţi în 180 de pieţe.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.