Apple a prezentat rezultatele financiare pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal, unde singura veste pozitivă pentru acţionari vine de la iPhone-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimul trimestru, Apple a câştigat 43,81 de miliarde de dolari de pe urma iPhone-urilor vândute, ceea ce reprezintă o creştere de trei procente faţă de aceeaşi perioadă din urmă cu un an.

Toate celelalte categorii de produse ale companiei au scăzut, însă, în frunte cu Mac-urile, unde diferenţa este de 34%. Mac-urile au înregistrat vânzări de 7,61 de miliarde de dolari.

Au scăzut, de asemenea, veniturile generate de iPad-uri cu 10% la 6,44 de miliarde de dolari, dar şi cele ale categoriei Wearables, Home şi Accessories cu 3% la 9,32 de miliarde de dolari.

Pet total, veniturile companiei au scăzut cu 1% la 89,5 miliarde de dolari. A crescut, însă, veniturile nete cu 11% la 22,9 miliarde de dolari.

La conferinţa cu investitorii, şeful Apple, Tim Cook, a încercat să aducă în discuţie aspectele pozitive. Acesta a spus, printre altele, că startul seriei iPhone 15 este mai bun, deocamdată, decât al seriei iPhone 14 şi că este optimist cu privire la trimestrul sărbătorilor de iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.