Venitul net al băncii Garanti BBVA a crescut cu aproape 4% în primul semestru, la 209,1 milioane lei, faţă de prima jumătate a anului 2019, în timp ce profitul net realizat în primele şase luni ale acestui an a fost de 55,3 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piaţa locală, care reuneşte Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing şi Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane lei în prima jumătate din 2020.

În perioada ianuarie-iunie 2020, volumul total al creditelor grupului a ajuns la 8,66 miliarde lei, în timp ce activele totale au fost de 12,03 miliarde lei.

”La nivel individual, Garanti BBVA a înregistrat un venit net de 209,1 milioane lei, cu o creştere de 3,8% faţă de rezultatul din prima jumătate a anului 2019. Profitul net realizat în primele şase luni ale anului 2020 a fost de 55,3 milioane lei”, a anunţat joi grupul, care arată că portofoliul de clienţi a crescut cu 1,4%, la peste 426.000.

În această perioadă caracterizată de incertitudine, volumul depozitelor a crescut cu 15,6% în cazul clienţilor individuali şi cu 14,3% în cazul clienţilor IMM.

„2020 este un an plin de provocări, diferit de oricare altul din ultimul deceniu. Strategia noastră de a favoriza o creştere sănătoasă şi organică, şi nu o expansiune pe termen scurt, riscantă, ne-a plasat într-o poziţie puternică în această perioadă incertă. Prin urmare, modelul nostru solid de afaceri ne-a permis să ne adaptăm rapid la noul context şi să luăm deciziile adecvate. De asemenea, o parte semnificativă a angajaţilor grupului lucrează în continuare de acasă, deoarece ne menţinem poziţia prudentă şi continuăm să acordăm prioritate sănătăţii echipei şi comunităţii noastre”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti BBVA România.

În primele şase luni ale anului, reţeaua POS a crescut cu 17%, până la 14.085 de unităţi, ca parte a eforturilor băncii de a asigura tranzacţii sigure pentru clienţii săi. Numărul total de carduri a ajuns în aceeaşi perioadă la 306.698.

În primul semestru, cele două instituţii financiare nebancare ale grupului, care operează în domeniul leasingului şi al creditelor de consum, au înregistrat, de asemenea, rezultate bune, cu un venit net cumulat de 54 de milioane de lei şi un profit net cumulat de 13,1 milioane lei, la sfârşitul lunii iunie.

Grupul Garanti BBVA România este deţinut de Garanti BBVA Turcia (TGB) al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). În prima jumătate a anului 2020, Garanti BBVA Turcia a înregistrat un venit net consolidat de 434,33 milioane euro şi un volum al activelor de 63,45 miliarde euro, în timp ce contribuţia sa în economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite cash şi non-cash în valoare totală de 47,87 miliarde euro.

Grupul Garanti BBVA România reuneşte Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA), care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing şi credite de consum.

Garanti BBVA este prezentă în România din 1998.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.