Venezuela livrează Iranului carburant pentru avioane, în schimbul importurilor esenţiale de benzină, în cadrul unui acord de schimb convenit de companiile petroliere de stat ale celor două ţări, au declarat trei persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranul şi-a extins ajutorul pentru Venezuela, începând de anul trecut, în timp ce Statele Unite şi-au înăsprit sancţiunile împotriva ambelor ţări, limitând exporturile de petrol ale firmelor de stat Petroleos din Venezuela şi National Iranian oil Company (NIOC).

Iranul a trimis în Venezuela nave de stat încărcate cu benzină şi materii prime pentru combustibil, precum şi echipamente şi piese de schimb pentru a ajuta acest stat membru al OPEC, odinioară prosper, să-şi repună în funcţiune rafinăriile degradate.

Dar aceste ţările au oferit puţine detalii despre ce anume primeşte Iranul din Venezuela.

Ambasada Iranului la Caracas a declarat în august că Venezuela a expediat mango şi ananas în Iran, ca parte a ”relaţiilor comerciale reciproc avantajoase”.

Atât Caracasul, cât şi Teheranul au afirmat că transporturile iraniene de combustibil sunt o metodă de a rezista presiunii din partea adversarului lor comun, Statele Unite. Cu toate acestea, una dintre surse a declarat că NIOC şi PDVSA au fost de acord, anul trecut, cu schimbul între carburantul pentru avioane şi benzină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.