Vânzările de motorină (retail) ale grupului ungar MOL în România au crescut cu 10% în 2017 comparativ cu 2016, în timp ce vânzările de benzină au fost stabile, a anunţat marţi grupul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profitul net al Grupului MOL la nivel global a ajuns la 1,11 miliarde dolari, în creştere cu 18% faţă de anul anterior, arată raportul publicat marţi, în care se precizează că grupul a realizat în 2017 cel mai mare profit din ultimii zece ani.

De asemenea, Grupul MOL a realizat un rezultat operaţional (Clean CCS EBITDA) de 2,45 miliarde dolari datorită contribuţiilor mai mari din partea tuturor diviziilor de business.

”Rezultatul EBITDA al companiei MOL a crescut cu 14%, depăşind detaşat ţinta stabilită pentru 2017 pe fondul unor performanţe financiare şi operaţionale remarcabile din partea tuturor diviziilor”, se arată în raport.

Cheltuielile de capital aferente activităţilor organice s-au ridicat la 1,04 miliarde dolari, în conformitate cu ţintele recomandate mai mici, dar uşor mai mari decât în anul precedent.

Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream a fost de 854 milioane dolari, în creştere cu 26% faţă de 2016 din cauza preţurilor mai mari ale petrolului Brent şi gazelor. Producţia zilnică a fost în medie de 107.400 de barili echivalent petrol, puţin sub ţinta anuală recomandată, datorită contribuţiilor scăzute provenite din Marea Britanie.

Segmentul Downstream a rămas principalul furnizor de venituri, prin realizarea a aproape jumătate din rezultatul operaţional al grupului, în valoare de 1,18 miliare dolari. Segmentul şi-a crescut contribuţia cu 2% faţă de un punct de pornire deja destul de ridicat, datorită unor programe interne de eficientizare şi a unui mediu extern în continuare favorabil.

Rezultatul EBITDA al segmentului Midstream (transport de gaze naturale) a crescut cu 15% faţă de anul trecut, ajungând la 223 milioane dolari, sprijinit puternic de volumele mai mari de gaze transportate intern, care au putut compensa modificările nefavorabile de tarife.

“Începem anul 2018 cu un avânt puternic ştiind că ne aşteaptă decizii vitale de investiţii. Anticipăm de asemenea, un rezultat EBITDA pentru acest an de aproximativ 2,2 miliarde dolari, ceea ce ne va permite finanţarea proiectelor de transformare, precum şi creşterea dividendelor pentru acţionarii noştri”, spune Zsolt Hernádi, preşedinte-director general al Grupului MOL.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care 213 în România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.