Compania de curierat Urgent Cargus, controlată de fondul de investiţii Abris Capital Partners, a primit uncredit sindicalizat de 134 milioane lei (29,3 milioane euro) de la Banca Comercială Română (BCR) şi subsidiara din România a băncii ungare OTP Bank, au anunţat luni băncile finanţatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BCR are calitatea de coordonator, aranjor principal mandatat şi agent de documentare, facilitate şi garanţii, iar OTP Bank România cea de aranjor principal mandatat.

"Facilitatea de credit are o maturitate de 5 ani si a fost contractata pentru susţinerea dezvoltării companiei Urgent Cargus, inclusiv pentru refinanţarea împrumuturilor existente", a precizat un comunicat al BCR.

Compania de curierat a fost înfiinţată în 1991 de un grup de antreprenori locali sub denumirea Cargus şi a fost prima firmă privată de curierat din România.

Cargus a fost achiziţionată în 2008 de către Deutsche Post – DHL, iar în 2012 fondul de investiţii Abris Capital Partners a cumpărat firma de curierat de la DHL.

Din 2014 Cargus şi Urgent Curier au devenit parteneri egali într-un proces de fuziune care au creat una dintre cele mai importante companii de pe piaţa de curierat din România: Urgent Cargus.

Urgent Cargus deţine şi operează o reţea naţională de 72 de centre şi depozite în toată ţara, cu o flotă de peste 2.600 de vehicule de curierat.

Pe piaţa de curierat locală, evaluată anul trecut la circa 400 milioane euro, mai activează companii precum FAN Courier, DHL, DPD România sau TNT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.