Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire, joi la Guvern cu reprezentanţii mediului de afaceri, iar la discuţii au fost analizate criteriile de selectare a firmelor care să beneficieze de viitoarele granturi de investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Într-o întâlnire organizată la Palatul Victoria, premierul Nicolae Ciucă a decis o serie de modificări ale criteriilor de evaluare a formulelor de selectare a firmelor care să beneficieze de granturi de investiţii prin măsura 4.1.1.  La propunerea lui Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Guvernul va amâna termenul de lansare până la primirea avizului din partea Comisiei Europene pe noua schemă”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministului Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

Acesta a precizat că se va înlocui criteriul de departajare privind scăderea cifrei de afaceri din 2020 faţă de 2019 cu alte criterii, considerate a fi mai relevante. 

Potrivit ministrului, au fost elaborate noi criterii de departajare în caz de punctaj egal, respectiv: 

1. productivitatea muncii per angajat în anul 2019, exprimată ca raport între cifra de afaceri realizată în acel an şi numărul de angajaţi; 

2. ponderea valorii utilajelor tehnologice în cadrul proiectului din total grant solicitat; 

3. numărul de locuri de muncă nou create; 

4. data şi ora înscrierii în program. 

Dan Vălceanu anunţă, de asemenea, că reprezentanţii mediului de afaceri au propus ca firmele al căror acţionariat a fost modificat în ultimul an, să nu fie eligibile pentru această măsură, acceptată de Guvern pentru a preveni specula de vânzări şi cumpărări de firme special destinate acestor granturi. 

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: „La propunerea mediului de afaceri, Guvernul va modifica criteriile de departajare în caz de punctaj egal pentru apelul competitiv privind granturile de investiţii de până la 1 milion de euro (Măsura 4.1.1.) ce urmează a fi acordate IMM-urilor şi amânarea termenului de lansare până la primirea avizului din partea Comisiei Europene pe noua schemă. De asemenea, reprezentanţii mediului de afaceri au propus înlocuirea criteriului de departajare privind scăderea cifrei de afaceri din 2020 faţă de 2019 cu alte criterii, considerate a fi mai relevante”, arată un comunicat de presă al Guvernului.
 
Conform sursei citate, în urma discuţiilor, au fost elaborate noi criterii de departajare în caz de punctaj egal, respectiv:
 
1. productivitatea muncii per angajat în anul 2019, exprimată ca raport între cifra de afaceri realizată în acel an şi numărul de angajaţi;
 
2. ponderea valorii utilajelor tehnologice în cadrul proiectului din total grant solicitat;
 
3. numărul de locuri de muncă nou create;
 
4. data şi ora înscrierii în program.
 
Totodată, reprezentanţii mediului de afaceri au propus ca firmele al căror acţionariat a fost modificat în ultimul an, să nu fie eligibile pentru această măsură, acceptată de Guvern pentru a preveni specula de vânzări şi cumpărări de firme special destinate acestor granturi.
 
„Guvernul îşi reafirmă întreaga disponibilitate pentru un dialog cât mai deschis cu mediul de afaceri din România şi este deplin angajat în a susţine IMM-urile care au avut de suferit din cauza pandemiei şi a crizei economice generate de aceasta. Bugetul apelului va fi de 358 milioane euro, la care se va aplica o limită de supracontractare de 120%, ceea ce înseamnă că valoarea cumulată a proiectelor finanţate va putea ajunge la 430 milioane euro”, mai indică sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.