Premierul Florin Cîţu a avut o întâlnire, sâmbătă la Sibiu, cu reprezentanţii Clubului Economic German. Şeful Guvernului le-a transmis acestora că că Executivul se va axa pe reforme, investiţii şi nu va introduce noi taxe sau majora pe cele existente. Ulterior, prim-ministrul a precizat că în România vor intra 76 miliarde euro până în 2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „O zi plină astăzi la Sibiu. Am început în forţă cu două întâlniri cu oamenii de afaceri din Sibiu. Mesajul este foarte clar şi vreau să mă văd cu aceşti oameni pentru că în România vor intra, până în 2026, 76 miliarde euro. Mesajul a fost foarte clar, am menţinut ceea ce spun din primul moment când am preluat mandatul de ministru de Finanţe şi apoi de premier – nu vom creşte noi taxe, nu vom introduce altele noi. Obiectivele sunt foarte clare – investiţii şi reformă. Investiţiile le facem din PNRR, sunt 29,2 miliarde euro prin PNRR şi buget minim de la stat de cel puţin 60 miliarde. Am spus că ne pregătim pentru o guvernare de 8 ani de zile şi să fie investitorii pregătiţi că acestea sunt sumele. (...) Vom modifica legea achiziţiilor publice. Am vorbit şi despre ghidurile fondurilor europene şi acolo lucrurile trebuie modificate ca să fie mai simplu. Rezultatele economice spun totul, suntem printre puţinele ţări din UE cu creştere economică, în condiţiile în care unele state revin în recesiune”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Consiliului judeţean Sibiu. 

El a mai spus că se va întâlni cu reprezentanţii cultelor din Sibiu pentru a vorbi despre promovarea vaccinării.

„Tot azi mă întâlnesc cu reprezentanţii cultelor de aici pentru a discuta despre campania de vaccinare. Aici judeţul e pe locul 3 la nivel naţional în campania de vaccinare, dar trebuie să ducem vaccinul în zona rurală şi mă voi întâlni cu reprezentanţii cultelor pentru a vedea cum să ne implicăm fiecare dintre noi în campania de vaccinare”, a completat Cîţu.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Sibiul a devenit o forţă economică. Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii Clubului Economic German. Am dat câteva mesaje clare: reforme, investiţii, fără taxe noi sau taxe majorate! Pe asta ne bazăm, asta am transmis astăzi! Vreau să trecem prin această perioadă fără să creştem taxe şi impozite! Şi mă ţin de cuvânt! Avem nevoie de investiţii, de predictibilitate şi de reforme. Mă ţin de cuvânt!”, a scris Florin Cîţu sâmbătă pe Facebook. 

Premierul efectuează sâmbătă o vizită de lucru în judeţul Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.