FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, va investi peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului rezidenţial Ateneo Timişoara, cu 1.300 de apartamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Power, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, va investi peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului Ateneo Timişoara, care va deveni cel mai amplu proiect rezidenţial din vestul ţării, cu 1.300 de apartamente", a anunţat compania.

Ansamblul va fi primul proiect rezidenţial integrat din Timişoara. Va include un supermaket Lidl, care va fi deschis la finalul acestui an, iar întreg proiectul va avea nouă terenuri sportive, un centru comercial şi spaţii comerciale pentru 120 de magazine de diferite dimensiuni, un parc de 16.000 de metri pătraţi, grădiniţă, numeroase locuri de joacă pentru copii şi întreaga infrastructură generală specifică unui proiect de astfel de dimensiuni.

Prima fază a proiectului va include 153 de apartamente în trei clădiri, în urma unei investiţii de aproximativ 10 milioane de euro, exclusiv din fondurile companiei. În prezent se realizează lucrări la structura etajului cinci al primelor două clădiri, al căror termen de finalizare este primăvara anului 2021 – cea de-a treia clădire va fi livrată la finalul anului viitor.

”Am ales Timişoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economică ai României şi principalul centru urban din vestul ţării. Am găsit aici o piaţă rezidenţială în plină dezvoltare şi o cerere reală pentru locuinţe compartimentate inteligent şi la preţuri competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilităţi specifice unui nou stil de viaţă. Am început dezvoltarea Ateneo Timişoara la finalul lui 2019 şi nu am încetinit deloc în ultimele trei luni, având deplină încredere în piaţa românească - dezvoltarea proiectului se va întinde de altfel pe mai mulţi ani şi suntem şi în căutarea unor noi oportunităţi”, a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania.

Ateneo Timişoara va include un magazin Lidl de 2.500 de metri pătraţi care va fi construit până  la finalul acestui an, înaintea primelor blocuri incluse în faza întâi a proiectului.

Ulterior, vor fi amenajate nouă terenuri de sport, o grădiniţă, un centru comercial, dar şi mai multe spaţii la parterul clădirilor care vor putea găzdui până la 120 de magazine, numeroase locuri de joacă pentru copii, un parc de 16.000 de metri pătraţi şi întreaga infrastructură specifică unui proiect de astfel de dimensiuni, de la drumuri şi alei pietonale la spaţii verzi. Primele două clădiri, însumând 102 apartamente, vor dispune de 104 locuri de parcare în subteran şi 110 locuri de parcare supraterane.

FRI-EL Buildings este divizia de dezvoltare a grupului italian FRI-EL Green Power SpA, unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, cu o producţie totală de peste 1 GW. Grupul deţine 28 de parcuri eoliene doar în Italia, cu o capacitate totală de producţie 950,55 MW, reprezentând 9% din capacitatea totală de producţie de energie eoliană din Italia. Investiţiile pe acest segment vor continua şi în viitor, compania urmând să dezvolte noi capacităţi de producţie cu un total de 100 MW.  În plus, grupul mai deţine şi 24 de capacităţi de producţie de biogas şi 15 unităţi de producţie a energiei hidroelectrice.

Grupul a obţinut în 2019 venituri de 226,5 milioane de euro şi un profit net de 62,3 milioane de euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.