Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în seara zilei de 28 iulie 2021, ”ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică”, fără a fi afectate funcţiile de securitate nucleara ale unităţii, anunţă SN Nuclearelectrica SA. Un incident similar a avut loc în 10 iulie, când Nuclearelectrica anunţa deconectarea ”ca urmare a apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii. Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, precizează compania.
 
De asemenea. SN Nuclearelectrica SA precizează că va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectarii Unităţii 2 la SEN.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.