Un tribunal egiptean a ridicat marţi ordinul de detenţie împotriva navei transportatoare de containere Ever Given, permiţându-i să plece miercuri din Canalul Suez, au declarat un avocat şi mai multe surse judiciare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarii şi asigurătorii Ever Date au anunţat duminică că au ajuns la o înţelegere cu Autoritatea Canalului Suez (SCA) cu privire la despăgubirile pentru ca eşuarea navei şi blocare traficului pe  Canalul Suez, în luna martie.

Nava a fost ţinută sub ordonanţă judecătorească într-un lac situat  între două braţe ale canalului, de când a fost deblocată,  pe 29 martie, în timp ce SCA a solicitat despăgubiri de la proprietarul său japonez Shoei Kisen şi asigurătorii săi.

Ahmed Ali, un avocat care îl reprezintă pe Shoei Kisen, a declarat marţi că a fost informat despre decizia de ridicare a ordinului.

SCA a anunţat că nava va fi lăsată să navigheze miercuri, când va avea loc o ceremonie pentru a marca plecarea acesteia.

Nava de 400 de metri, una dintre cele mai mari nave pentru containere din lume, va fi însoţită de două remorchere şi doi ghizi, au declarat surse ale Canalului Suez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.