Startup-ul clujean Wello, platformă de sănătate pentru copii şi părinţi, bazată pe un program de inteligenţă artificială (AI), a fost selectat în acceleratorul Google for Startups, în cadrul Business Model Mastering, program destinat companiilor aflate în faza de creştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Wello, platforma de sănătate pentru copii şi părinţi, bazată pe un program de inteligenţă artificială (AI), a fost selectat în acceleratorul Google for Startups, în cadrul Business Model Mastering, program destinat companiilor aflate în faza de creştere. Wello a fost ales, alături de alte cinci startup-uri europene", informează un comunicat.

Astfel, până pe 4 iunie, Wello va face parte dintr-un program intensiv de accelerare de business, bazat pe o serie de workshop-uri interactive, în timpul cărora va avea acces la know-how, instrumente şi îndrumări aplicate, pe care să le folosească pentru a creşte eficienţa actualului model de business. Structura programului le oferă companiilor selectate posibilitatea de a discuta cu experţi de top şi alţi participanţi despre provocările curente de afaceri şi soluţii la situaţii concrete.

„Obiectivul nostru este dezvoltarea Wello pentru etapa următoare şi să ne punem la punct modelele de business, atât B2C, cât şi B2B, astfel încât să putem ajuta cât mai mulţi copii supraponderali şi familiile acestora să se familiarizeze cu un comportament de viaţă sănătoasă, bazat pe o alimentaţie corespunzătoare vârstei, mişcare şi consiliere pentru stabilirea unui echilibru emoţional”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.

Totodată, selectarea în acest program de accelerare de business îi dă acces direct la cele mai bune produse, conexiuni şi practici Google, pentru a dezvolta mai bine şi mai rapid platforma Wello.

Dezvoltarea platformei Wello a început în august 2017, după ce fondatorii au primit o finanţare nerambursabilă în valoare de peste 650.000 de euro, proiectul fiind desemnat câştigător în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Varianta beta a aplicaţiei a fost lansată în noiembrie anul trecut, fiind descărcată deja de peste 10.000 de ori, urmând ca versiunea finală să fie lansată pe 1 iunie 2020, în condiţiile în care, în prezent, 1 din 3 copii cu vârste între 5 ani şi 19 ani este supraponderal sau obez, potrivit WOF (Federaţia Mondială a Obezităţii).

Aplicaţia Wello se adresează copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani şi familiilor acestora şi este o sursă informaţii despre alimentaţia copiilor şi crearea unui stil de viaţă sănătos, care va ajuta părinţii să alcătuiască pentru copiii lor planuri de nutriţie într-o manieră distractivă, motivantă şi inteligentă.

Platforma oferă programe de nutriţie personalizate şi sfaturi de sănătate de la experţi în nutriţie, antrenori de fitness şi medici generalişti, pe baza informaţiilor colectate şi analizate de AI despre utilizatori (timpul de somn, activitatea fizică, starea vremii etc.).

Aplicaţia recomandă, în funcţie de locaţia utilizatorului, locuri unde se mănâncă sănătos, sau unde pot găsi furnizori de alimente sănătoase, în funcţie de planurile de nutriţie personalizate.

Wello a organizat anul trecut, în luna august, prima tabără gratuită din România pentru copiii cu probleme de greutate, ajutându-i să slăbească într-un mod sănătos. În prima ediţie Wello Camp, cei 60 de copii participanţi au slăbit cumulat 169 de kilograme.

Wello intenţionează ca anul acesta să organizeze alte două ediţii Wello Camp, pentru a ajuta mai mulţi copii să se familiarizeze cu un comportament de viaţă sănătoasă, prin noţiuni de nutriţie, mişcare şi consiliere, pe care să le menţină, odată reveniţi acasă.

Wello este platforma de sănătate pentru copii şi părinţi, bazată pe un program de inteligenţă artificială. Aceasta îşi propune să ajute copiii cu probleme de greutate să slăbească şi să aibă un stil de viaţă sănătos, bazat pe alimentaţie corespunzătoare, activitate fizică, motivându-i prin joc să îşi îndeplinească obiectivele.

Aplicaţia Wello este dezvoltată de Art Dynasty, companie prezentă pe piaţa românească a serviciilor de design specializat – User Interface şi User Experience Design – din anul 2010. Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro, din care 650.000 de euro sunt fonduri nerambursabile. Varianta finală a aplicaţiei Wello va fi lansată la începutul lunii iunie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.