Un sistem de cântărire dinamică şi de măsurare a dimensiunii pentru autocamioane va fi implementat în Portul Constanţa, pentru fluidizarea traficului şi eficientizarea activităţii, a anunţat Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Pentru fluidizarea traficului şi eficentizarea activităţii, în portul Constanţa – zona Constanţa va fi implementat Sistemul de cântărire dinamică şi de măsurare dimensiuni pentru autocamioane (sistemul weight-in-motion). 
Proiectul constă într-un sistem de cântărire dinamică, ce va permite verificarea din mers a vehiculelor, fără a fi afectat traficul rutier, iar în cazul celor care depăşesc capacitatea maximă de încărcare, va emite alerte în mod automat (fără intervenţie umană), transmise către Centrul Naţional de Monitorizare şi Control aparţinând CNAIR”, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. 
 
Sursa citată a menţionat că într-o primă fază, va fi implementat un proiect pilot, în zona porţii 9 a portului Constanţa, unde sunt instalaţi senzorii necesari funcţionării corespunzătoare. Sistemul este în testare, în vederea evaluării tipurilor de senzori propuşi. În funcţie de rezultatele obţinute în urma testării, soluţia folosită va fi extinsă la toate zonele de acces în port unde se înregistrează trafic auto greu. 
 
“Prin acest sistem, Administraţia Porturilor îşi propune ţinerea sub control a respectării normelor şi regulilor de circulaţie, inclusiv reducerea numărului de accidente, care de multe ori au drept cauză suprasarcina înregistrată la camioane. Prin cântărirea autocamioanelor, se urmăreşte şi diminuarea deteriorării suprafeţelor de rulare la nivelul infrastructurii portuare, în cazul vehiculelor cu o încărcătură peste capacitatea maximă admisă”, au mai precizat CN APMC.
 
Astfel, o dată cu implementarea acestui sistem, activităţile şi bazele de date deţinute de CN APM SA, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) vor fi coordonate, având în vedere obiectivul comun de protejare a infrastructurii rutiere şi de acces din portul Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.