Un prototip al rachetei Starship a SpaceX a explodat marţi la aterizare, după o lansare experimentală la mare înălţime efectuată de la o bază din Boca Chica, Texas, repetând un accident care a distrus o rachetă de testare anterioară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Nava Starship SN9, care a explodat în timpul coborârii finale, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul rachetei SN8, era un prototip pentru o rachetă de mare capacitate dezvoltată de SpaceX, compania spaţială privată a miliardarului Elon Musk.

 Racheta este proiectată să transporte echipaje umane şi încărcături de 100 De tone, în misiuni viitoare către Lună şi Marte.

În luna decembrie, o rachetă auto-ghidată Starship a explodat atunci când a atins pământul la aterizare, în urma unei coborâri controlate. În cadrul testului, racheta trebuia să atingă o altitudine de 12,49 kilometri, propulsată pentru prima oară de trei motoare Raptor dezvoltate de SpaceX.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.