Mesajul pe Twitter în care Elon Musk afirma în 2018 că are suficienţi bani pentru a scoate Tesla de la Bursă a fost considerat "fals şi înşelător" de un judecător, potrivit unui document depus de investitorii care au dat în judecată grupul, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceşti investitori au depus plângere contra fabricantului de maşini electrice şi Elon Musk, acuzându-i că au pierdut bani după publicarea acelui mesaj ceea ce a dus la scăderea acţiunilor timp de câteva zile. 

Ei reclamă în documentul depus vineri şi consultat sâmbătă de AFP ca judecătorul desemnat cu dosarul să-i ceară lui Musk să nu mai afirme public că într-adevăr a „asigurat finanţarea” pentru a retrage grupul de la Bursă la 420 de dolari pe acţiune, aşa cum a făcut din nou joi, într-o conferinţă de presă. 

Musk a asigurat în trecut că se afla la acea vreme în discuţii cu fondul suveran de avere al Arabiei Saudite şi că este încrezător în rezultatul acestor negocieri. Dar niciun acrod nu a fost vreodată negociat. 

Potrivit documentului depus de investitori, judecătorul a concluzionat recent, într-o decizie parţială care nu a fost făcută public, că "aceste afrimaţii ale lui Musk au fost false şi înşelătoare şi că Musk a făcut aceste false declaraţii într-o manieră imprudentă şi conştient de faptele pe care le-a distorsionat în mesajele sale". 

Reclamanţii estimează că Musk s-a lansat într-o campanie publică "pentru a prezenta o versiune contradictorie şi falsă" a mesajului în chestiune, ceea ce ar putea influenţa juraţii într-un proces care ar trebui să aibă loc în mai. 

Autoritatea de reglementare în domeniul burselor, care a estimat că Musk nu a adus dovada finanţării sale, a făcut plângere la acea vreme. 

Autoritatea de reglementare i-a impus apoi să cedeze preşedinţia consiliului de administraţie al Tesla, să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari şi, ulterior, să ceară ca tweet-urile sale direct legate de activitatea Tesla să fie preaprobate de un avocat competent.

Elon Musk, care încearcă în prezent să răscumpere Twitter, a contestat această ultimă măsură la tribunal, la începutul lui martie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.