Un manual destinat aviaţiei globale, analizat de o agenţie a ONU, sugerează recomandarea testării pasagerilor pentru Covid-19 cu teste sigure, pentru a depista noul coronavirus înainte de îmbarcare, au declarat trei surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorii aerieni şi aeroporturile exercită presiuni pentru recomandări unitare la nivel mondial referitoare la testare, pentru a fi evitate cerinţele stricte pentru carantină, care decimează traficul, asociaţia IATA anticipând un declin de 66% al traficului aerian în 2020, din cauza pandemiei.

În prezent, restricţiile de călătorie şi utilizarea testelor variază la nivel global. Anumite companii aeriene solicită pasagerilor să obţină un test negativ, chiar dacă unele ţări permit vizitatorilor să intre fără carantină, în timp ce altele interzic accesul tuturor străinilor neesenţiali.

Manualul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) privind testarea şi măsurile de gestionare a riscurilor transfrontaliere, preconizat să fie lansat în noiembrie, ar oferi îndrumări tehnice voluntare, dar nu ar obliga ţările să elimine carantinele.

Nu este de aşteaptat ca manualul să sugereze teste specifice, cum ar fi testele PCR, au spus sursele.

În schimb, ar recomanda ca pasagerii să fie examinaţi folosind un test cu o sensibilitate şi specificitate de 95%, astfel încât să existe puţine rezultate false pozitive şi negative, au adăugat sursele.

Unele teste rapide sunt mai puţin sensibile şi, prin urmare, sunt mai susceptibile să rateze cazuri pozitive decât alternativele PCR, deşi diferenţa de precizie s-a micşorat.

Una dintre surse a declarat că iniţial a fost luată în considerare o serie de teste, cu fiabilitate cuprinsă într 80% şi de aproape 100%.

O altă propunere este ca pasagerii să fie testaţi cu până la 48 de ore înainte de călătorie, dar nu neapărat la aeroport, au spus sursele. Sursele au refuzat să fie identificate, deoarece discuţiile sunt confidenţiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.