Un indice al acţiunilor la nivel global a atins vineri un nivel record, investitorii aşteptând noi măsuri de stimulare a economiei în SUA, în timp ce preţurile petrolului s-au apropiat de 60 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimul an, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele global MSCI, care reuneşte performanţele acţiunilor în 50 de ţări, dar în care o mare pondere o au acţiunile americane, în special titlurile din sectorul tehnologiei, a avansat cu 0,57%. Indicele a consemnat cea mai bună evoluţie săptămânală din ultimele trei luni.

Randamentele titlurilor de Trezorerie din SUA au avansat, în urma unui raportul al Departamentului Muncii care a arătat că piaţa muncii şi-a revenit sub aşteptări în ianuarie, informaţie care a amplificat aşteptările ca Congresul să aprobe programul de ajutoare în valoare de 1.900 de miliarde de dolari al preşedintelui Joe Biden.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,3%, în frunte cu acţiunile Nike şi Cisco. Indicele S&P 500 a urcat cu 0,4%, la un nivel record. Indicele Nasdaq Composite a avansat cu 0,6%, atingând la rândul său un nou nivel record. Toţi cei trei indicii au înregistrat cea mai bună evoluţie săptămânală după luna noiembrie.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,03%, dar CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,9%, la cel mai ridicat n ivel din ultimele două săptămâni.

Indicele pan-european STOXX 600 a consemnat cea mai bună evoluţie săptămânală după luna noiembrie, avansând cu 3,5%, în poffida stagnării de vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.