Un consorţiu condus de Volkswagen a cerut luni acordul autorităţii de reglementare AMF din Franţa pentru preluarea Europcar Mobility Group, într-o tranzacţie care evaluează această companie la 2,9 miliarde de euro, în urma unui anunţ din iulie referitor la ofertă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volkswagen, care s-a asociat cu adminsitratorul de active Attestor Limited şi cu grupul olandez de mobilitate Pon Holdings, a propus un preţ de 0,5 euro pe acţiune, care evaluează Europcar la 2,9 miliarde de euro.

Prim această ofertă, VW mizează pe reţeaua internaţională vastă a Europcar, din peste 40 de ţări, care include o flotă de 350.000 de vehicule, ca un mijloc profitabil de vînzare a serviciilor de mobilitate.

”Piaţa mobilităţii se schimbă rapid, clienţii dorind tot mai mult soluţii de mobilitate la cerere, noi şi inovatoare, cum ar fi abonamentele şi folosirea în comun a modelelor pentru a completa maşinile aflate în proprietate”, a declarat în iulie directorul general al VW, Herbert Diess.

"Europcar oferă capabilităţi avansate de administrare a flotei, precum şi o reţea mare de staţii în aeroporturi majore, gări şi locaţii din oraşe şi va ajuta la accelerarea atingerii ţintelor referitoare la serviciile de mobilitate de către Volkswagen”, a mai spus acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.