Un bărbat s-a oferi voluntar, luni, să îi fie implantat un cip sub piele la Mobile World Congress din Barcelona, în faţa publicului, iar un alt bărbat care fusese deja supus acestei proceduri a demonstrat cum poate efectua o plată cu acesta, folosindu-se de smartphone, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edgar Pons a spus că a decis să îi fie implantat cipul de identificare prin radiofrecvenţă (RFID) pentru că include date care permit deschiderea uşii casei sale.

”Pentru mine este extraordinar, foarte folositor, am o casă automatizată”, a spus bărbatul, adăugând că a fost şi mai motivat de faptul că cipul ”poate fi retras foarte uşor, printr-o simplă incizie mică în piele şi presare.

În timp ce Pons era supus procedurii, Alex Rodriguez Vitello, fizician, inginer, curator şi cercetător la compania de tehnologie Alpha din Barcelona, a spus că cipul are mărimea unui grăunte sau două de nisip şi este acoperit cu un material care este biocompatibil, astfel încât corpul să nu îl degradeze în timp”.

În timpul prezentării la Mobile World Congress, organizată de banca spaniolă Sabadell, un bărbat numit Pau, care avea deja cipul implantat, a efectuat o plaată prin plasarea smartphone-ului deasupra cipului.

”Ceea ce am văzut acum este ceea ce ar putea fi viitorul plăţilor”, a spus Anna Puigoriol, director pentru servicii financiare la Sabadell.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.