Uniunea Europeană vrea ca cetăţenii săi să păstreze drepturile de rezidenţă în Marea Britanie după ieşirea acestei ţări din UE, în perioada de tranziţie, au spus miercuri ambasatorii celor 27 de state membre la Bruxelles, poziţie care i-ar putea deranja pe susţinătorii Brexit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reducerea imigraţiei a fost unul dintre principalele motive pentru care britanicii au votat cu 52% pentru şi 48% împotrivă la referendumul din iunie 2016 pentru ieşirea din UE, ca urmare a venirii unui număr foarte mare de cetăţeni ai UE în ţară, în special din statele mai sărace din estul Europei.

Marea Britanie va ieşi în mod oficial din UE pe 29 martie 2019, dar în prezent se pregăteşte să negocieze cu Uniunea termenii unei perioade de tranziţie de doi ani, care ar trebui să limiteze impactul perturbator al Brexit-ului asupra afacerilor şi cetăţenilor.

Ambasadorii celor 27 de state membre au convenit miercuri, cu Comisia Europeană, că drepturile de rezidenţă ale cetăţenilor UE ar trebuie să continue după Brexit, pentru că Marea Britanie va trebui să respecte legislaţia UE în timpul fazei de tranziţie.

Reprezentanţii statelor membre au discutat detaliile unui nou mandat al Comisiei, care va negocia în numele  UE termenii perioadei de tranziţie şi o nouă relaţie comercială cu Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.