Ucraina a înfiinţat o societate mixtă de apărare cu producătorul german de arme Rheinmetall AG pentru a întreţine şi repara armele occidentale trimise pentru a ajuta Kievul împotriva invaziei pe scară largă a Rusiei, au declarat marţi oficialii de la Kiev, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţată de prim-ministrul Denis Şmihal la un forum de afaceri germano-ucrainean la Berlin, compania mixtă va ajuta, de asemenea, la producerea la nivel local a unor echipamente cheie fabricate de Rheinmetall AG.

Aceasta va aduce ”cooperarea dintre ţările noastre la un nivel nou de calitate şi ne va permite să construim împreună arsenalul lumii libere”, a spus Şmihal la forum.

Ucraina se bazează foarte mult pe sprijinul financiar şi militar din partea Occidentului, care a investit zeci de miliarde de dolari în arme de când Rusia şi-a lansat invazia în februarie 2022.

Germania este un aliat cheie. Oleksander Kamisşin, ministrul pentru Industriile Strategice, a declarat că Ucraina s-a angajat să lanseze producţia de arme occidentale la nivel local pentru a ţine pasul cu cererea în creştere ucraineană, în timp ce războiul care se apropie de 20 de luni şi nu se vede niciun sfârşit.

El a spus că s-a întâlnit la Berlin cu 25 de mari producători germani de apărare.

Oficialii ucraineni speră că cooperarea cu producătorii occidentali de arme poate contribui la revigorarea unei industrii interne a armelor afectate de ineficienţă şi lipsă de transparenţă, cu ani de zile înainte de invazia Rusiei din februarie 2022.

Kievul doreşte, de asemenea, să încerce să reducă dependenţa de ajutorul occidental, să creeze un impuls suplimentar pentru economie şi să accelereze aprovizionarea cu muniţii pe front pentru a-şi sprijini contraofensiva împotriva unei armate ruseşti mai mari.

Ucraina a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie pentru a încerca să recucerească teritoriul ocupat de Rusia, dar de cinci luni trupele sale se confruntă cu un atac rusesc aprig asupra liniei frontale de est, lângă Avdiivka, în regiunea Doneţk, şi Kupiansk în regiunea Harkov.

Generalul Serhi Naev, comandantul Forţelor Comune ale Forţelor Armate ale Ucrainei, a lăudat eficienţa şi precizia armelor occidentale, spunând că acestea oferă un sentiment de certitudine pe câmpul de luptă.

”Armele occidentale sunt foarte tehnologice”, a spus Naev într-un videoclip postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rheinmetall a declarat într-un comunicat că deţine un pachet de 51% din compania mixtă care va opera pe teritoriul ucrainean.

”Primul proiect va fi repararea echipamentului german, a tancurilor, vehiculelor blindate grele, Panzerhaubitzers şi a altor echipamente germane. Toate celelalte proiecte de producţie nu sunt informaţii publice, dar avem nişte planuri despre ce să producem în Ucraina, dar companiile îl vor anunţa singure când va veni momentul”, a declarat Şmihal reporterilor la Berlin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.