Uber Technologies şi Lyft intenţionează să ofere celor mai activi şoferi bonusuri în numerar, cu opţiunea de a cumpăra acţiuni în cadrul ofertelor publice iniţiale pentru listarea la bursa de pe Wall Street, iniţiative îndrăzneţe de a îmbunătăţi relaţiile cu aceştia, transmite Reuters,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambele programe vor oferi şoferilor care au acumulat cele mai multe ore şi mile în serviciul companilor oportunitatea rară de a cumpăra acţiuni în cadrul ofertei publice iniţiale înainte ca acţiunile să intre la tranzacţionare la bursă, au declarat patru surse apropiate situaţiei. Astfel de tranzacţii nu sunt de obicei accesibile persoanelor fizice.

Oferta este cea mai recentă încercare a Uber şi Lyft de a îmbunătăţi relaţiile cu şoferii, care contestă de mult timp încadrarea lor drept contractori independenţi, salariile prea mici şi tratamentul prost din partea companiilor.

Ambele companii se confruntă cu procese de arbitraj cu mii de şoferi, care contesta statutul lor de angajaţi.

Lyft  intenţionează să acorde şoferilor care au înregistrat cel puţin 10.000 de curse pe platforma companiei un bonus de 1.000 de dolari, fie în numerar fie pentru achiziţia de acţiuni în cadrul ofertei publice.

Un şofer care a efectuat 20.000 de curse ar fi eligibil pentru 10.000 de dolari în numerar sau echivalentul acestei sume în acţiuni. Nu este clar câţi şoferi vor avea dreptul la acest bonus, dar programul nu are o limită.

Mulţi şoferi din zone urbane cum sunt San Francisco şi Los Angeles conduc atât pentru Uber cât şi pentru Lyft, iar unii ar putea profita de ambele programe.

Uber şi Lyft au depus documentele pentru ofertele publice iniţiale în decembrie anul trecut. Lyft ar urma să publice documentele în curând.

Uber, rivalul mult mai mare al Lyft, mai are nevoie de câteva săptămâni să îşi pregătească oferta. Compania lucrează şi la detaliile programului pentru şoferi, care va oferi unei părţi semnificative din cei trei milioane de şoferi şi curieri activi din întreaga lume un bonus semnificativ, pe care îl vor putea folosi, dacă vor dori, la achiziţia de acţiuni la preţul din oferta publică, au declarat trei persoane apropiate situaţiei.

Programul de acţiuni va fi mult mai complicat decât cel al Lyft deoarece va implica mult mai mulţi şoferi şi mai multe ţări, cu legislaţii diferite în domeniul acţiunilor, şi va fi de ordinul milioanelor de dolari, a spus una dintre persoane.

Pentru şoferii din ţările unde legislaţia le interzice să cumpere acţiuni, opţiunea bonusului în numerar va fi singura opţiune.

Bonusurile în numerar vor fi acordate în funcţie de vechime şi de numărul curselor şi al livrărilor.

Lyft se aşteaptă la o evaluare de 20-25 de miliarde de dolari în cadrul ofertei publie, faţă de evaluarea actuală de 15 miliarde de dolari.

Uber ţinteşte o evaluare de 120 de miliarde de dolari, faţă de nivelul actual de 76 de miliarde de dolari pe piaţa  privată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.