Twitter a lansat oficial, după mai multe luni de teste, funcţia Super Follows, care permite creatorilor să perceapă un abonament lunar pentru conţinutul postat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Twitter a început implementarea abonamentelor Super Follows. Cei care consideră că propriul conţinut este suficient de interesant pentru ca utilizatorii să fie dispuşi la plata unui abonament lunar pentru accesarea acestuia, îşi pot, astfel, rotunji veniturile.

Creatorii de conţinut vor putea alege unul dintre cele trei categorii de preţ predefinite, pe care abonaţii să le plătească lunar: 3, 5 sau 10 dolari. Plăţile vor fi procesate prin Stripe.

Cei care vor câştiga sub 50.000 de dolari din Twitter, vor păstra 97% din venituri. După depăşirea acestui prag, creatorii de conţinut vor rămâne cu 80% din vânzări.

Super Follows, care nu este decât o formă de paywall adaptată la platforma socială, poate fi, pentru început, folosită de un număr limitat de utilizatori din Statele Unite şi doar pe iPhone.

Twitter spune că plănuieşte deja extinderea disponibilităţii în mai multe ţări şi pe Android, extindere care ar putea începe în săptămânile care urmează.

Pot folosi noua facilitate doar cei care au peste 18 ani şi cel puţin 10.000 de urmăritori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.