Twitter a creat o echipă care să monitorizeze conţinutul dăunător, înainte de împlinirea unui an de la asaltarea Capitoliului de către susţinători ai lui Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Platformele de socializare, inclusiv Twitter şi Facebook, au fost acuzate că au permis extremiştilor să organizeze asediul de pe 6 ianuarie 2021, când susţinătorii preşedintelui republican de atunci Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul pentru a împiedica Congresul să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Twitter a declarat că ”a convocat un grup de lucru interfuncţional” format din membri ai echipelor de integritate şi încredere şi siguranţă ale site-ului său, cu ocazia împlinirii unui an de la atacul de la Capitoliu, care va urmări riscuri precum tweet-uri şi conturi care incită la violenţă.

Compania nu a spus câţi oameni fac parte din echipa de monitorizare, dar a explicat că îşi extinde activităţile de monitorizare a platformei în jurul evenimentelor globale majore şi a adăugat că va continua să monitorizeze subiectele în tendinţe şi rezultatele căutării pentru conţinut dăunător.

Un purtător de cuvânt al Meta Platforms, compania cunoscută anterior ca Facebook, a afirmat într-un comunicat de miercuri: ”Continuăm să monitorizăm activ ameninţările de pe platforma noastră şi vom răspunde în consecinţă”.

Un purtător de cuvânt al YouTube, companie care este deţinută de Google, a declarat miercuri că platforma video online a eliminat în ultimul an zeci de mii de videoclipuri pentru încălcarea politicilor sale legate de alegerile din SUA şi a spus că a continuat să monitorizeze îndeaproape pentru dezinformarea electorală pe site.

În martie, directorii generali ai Twitter, Google şi Facebook au depus mărturie într-o audiere în faţa Congresului SUA şi au fost întrebaţi de parlamentarii americani dacă platformele lor poartă o anumită responsabilitate pentru revoltă.

Pe atunci, directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a fost singurul director care a răspuns ”da”, dar a spus că trebuie să fie luat în considerare ”ecosistemul mai larg”.

La câteva zile după revolta de la Capitoliu, Twitter a anunţat suspendarea permanentă a contului lui Trump, invocând ”riscul unei instigări suplimentare la violenţă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.