Preţurile biletelor de avion pe ruta Bucureşti - Londra, în perioada Valentine’s Day, pornesc de la 33 euro, pentru Paris de la 41 euro, iar pentru Barcelona de la 52 euro de persoană, zbor dus-întors, iar numărul biletelor de avion şi al city break-urilor rezervate pentru luna februarie a înregistrat o creştere de 20% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit Vola.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valentine’s Day şi Dragobetele reprezintă şi în acest an o ocazie de a călători pentru cupluri, care alocă în acest an 700-800 lei pentru o excursie internă şi 400-500 euro pentru o minivacanţă externă, spun operatorii şi consultanţii chestionaţi de News.ro. Restaurantele pregătesc cine romantice care pot costa circa 200 lei pentru două persoane, iar hotelurile oferă cadouri surpriză şi decorează camerele cu flori, inimioare şi lumânări, la fel ca pentru luna de miere.

Peste 40% dintre pachetele de city break şi biletele de avion vândute în intervalul 1 ianuarie - 8 februarie 2017 au perioada de călătorie în această lună, mare parte dintre acestea fiind pachete-cadou pentru Ziua Îndrăgostiţilor sau Dragobete, potrivit Vola.ro.

”Observăm creşteri de două cifre de la an la an şi încercăm să încurajăm această evoluţie. Anul acesta, spre exemplu, oferim o reducere de 30 euro la fiecare city break achiziţionat. Trendul vacanţelor-cadou în această perioadă este încurajat şi de reducerile Early Booking, introduse de agenţiile de turism şi companiile aeriene”, a declarat directorul general al Vola.ro, Daniel Truică.

Cele mai căutate destinaţii de city break rămân şi în această perioadă Londra, Roma, Milano, Barcelona şi Paris. Totodată, sunt pe trend ascendent şi destinaţii precum Catania-Sicilia, Lisabona şi Copenhaga. La aceste vacanţe-cadou turiştii optează, de obicei, pentru city break-uri de două persoane, cu durata de 3-4 nopţi. Preţurile încep de la 109 euro în cazul Romei, 119 euro la Milano şi 149 euro în cazul Londrei.

Potrivit datelor publicate recent de agenţia de turism Paravion, cuplurile care doresc să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor în afara ţării aleg, cu preponderenţă, city break-uri în capitalele sau marile oraşe europene. Bugetul mediu alocat de către îndrăgostiţi pentru un weekend romantic în Europa se ridică la 300 de euro de persoană, Roma, Paris şi Praga fiind în topul preferinţelor, iar aproximativ 65% din cei care solicită acest tip de city break este reprezentat de bărbaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.