Casa Albă a semnalat că discuţiile pentru deblocarea activităţilor guvernului federal ar putea ajunge la un acord în care preşedintele Donald Trump va renunţa la solicitarea ca bariera propusă pentru frontiera sudică, cu Mexicul, să fie un zid din beton, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această posibilă concesie, care survine la câteva zile după ce Trump a  ridicat posibilitatea construcţiei unei bariere din oţel în loc de beton, a apărut în condiţiile în care un oficial de rang înalt a avertizat că blocajul guvernamental, aflat în a treia săptămână, ar putea dura mult mai mult.

Trump a reiterat duminică, în faţa reporterilor de la Casa Albă, avertismentul că dacă nu va fi mulţumit de negocieri în următoarele câteva zile, ar putea declara stare de urgenţă naţională şi că ar putea folosi armata pentru a construi zidul, ocolind astfel Congresul. Preşedintele a mai spus că este dispus să accepte o barieră din oţel în loc de beton.

Mick Mulvaney, şeful de personal în exerciţiu de la Casa Albă, a declarat într-un interviu pentru NBC că acceptarea unei bariere din oţel ar permite democraţilor să îşi respecte refuzul de a finanţa construcţia unui zid.

Asta ne-ar putea ajuta să progresăm în direcţia bună”, a spus Mulvaney, care este şi şeful Biroului pentru Management şi Buget.

Democraţii au semnalat că ar putea accepta un acord care ar renunţa la zidul din beton, dar care ar finanţa construirea unei bariere din oţel.

Activităţi importante ale guvernulu ifederal au fost oprite pe 22 decembrie, pentru că parlamentarii şi preşedintele au ajuns într-un impas din cauza cererii preşedintelui Trump de construcţie a zidului. Aproximativ 800.000 de angajaţi guvernamentali sunt fie în concediu

Trump cere ca finanţarea activităţilor guvernului să includă 5,6 miliarde de dolari pentru începerea construcţiei unui zid de 23 de miliarde de dolari, de-a lungul graniţei cu Mexicul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.