Statele Unite nu intenţionează, în prezent, să împiedice companiile chineze să se listeze la bursele americane, a declarat un oficial al Trezoreriei americane, citat de Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Administraţia nu analizează, în acest moment, blocarea listării acţiunilor companiilor chineze la bursele americane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Trezoreriei, Monica Crowley.

Reuters a relatat vineri că administraţia preşedintelui Donald Trump ia în considerare delistarea companiilor chineze de la bursele americane, în cadrul unor eforturi mai ample de a limita investiţiile companiilor din China în Statele Unite.

Trezoreria nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii din partea Reuters.

În luna iunie, parlamentari din Partidul Republican şi Partidul Democrat au introdus un proiect de lege pentru a obliga companiile chineze listate la o bursă în SUA să se supună supravegherii autorităţilor de reglementare, oferind acces inclusiv la auditori, în caz contrar riscând delistarea.

Autorităţile chineze au fost reticente mult timp să permită autorităţilor de reglementare străine să inspecteze firmele locale, din motive de securitate naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.