Turismul din România a crescut semnificativ, ca urmare a pandemiei şi a restricţiilor de circulaţie internaţională, astfel că România a devenit principala destinaţie de vacanţă pentru români, arată platforma hotelieră online Travelminit.ro, potrivit căreia tichetele au fost cea mai bună investiţie în turismul intern. Staţiunile montane şi cele de pe litoralul românesc sunt destinaţiile în care turiştii români au folosit voucherele de vacanţă cel mai des.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datorită sprijinului financiar oferit de tichete, vacanţele au devenit mai accesibile pentru români. Din acest motiv, cei mai mulţi dintre ei au fost dispuşi să suplimenteze bugetul de concediu din banii lor, astfel încât să se bucure de cazări mai bune, dar şi de servicii extra.

”Veşti bune pentru iubitorii de vacanţe şi aventuri în România! Guvernul a confirmat recent că, anul viitor, va acorda din nou tichete de vacanţă, după ce acestea au fost sistate în 2021. Voucherele de vacanţă vor putea fi utilizate numai în România, iar în cazul celor emise anul trecut, încă nefolosite de către turişti, termenul de valabilitate va putea fi prelungit până în decembrie 2022. Măsura este una binevenită pentru turismul intern, dar şi pentru turişti, în condiţiile în care tichetele au contribuit semnificativ la dezvoltarea industriei”, arată platforma hotelieră online Travelminit.ro.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de platformă, 21% dintre respondenţi au declarat că nu au mers în vacanţă în România înainte de a primi aceste vouchere, în timp 42% dintre respondenţi au declarat că au călătorit atât în România, cât şi în afara ţării înainte de acordarea acestor stimulente din partea statului.

De asemenea, 84% dintre cei care au răspuns la chestionar susţin că au crescut numărul sejururilor pe care le rezervă în decursul unui an, ”o dovadă în plus a faptului că aceste tichete reprezintă un sprijin important pentru industria ospitalităţii”.

„Ca urmare a pandemiei şi a restricţiilor de circulaţie internaţională, turismul din România a crescut semnificativ, ţara noastră a devenit principala destinaţie de vacanţă pentru români. Iar acordarea acestor tichete nu a făcut decât stimuleze şi mai mult entuziasmul lor pentru locurile din România. Voucherele de vacanţă au avut un rol important pentru industrie, pe de o parte, şi pentru turişti, pe de altă parte. Au facilitat mai multe rezervări, mai ales că aproape toate unităţile de cazare acceptă acum şi plata cu vouchere de vacanţă, şi au ajutat turiştii să călătorească mai des în România. Pe scurt, tichetele au fost cea mai bună investiţie în turismul intern”, a declarat Rigo Ferenc, CEO Travelminit.ro.

Destinaţiile din România în care turiştii au folosit cel mai des vouchere de vacanţă

Încă de la implementarea măsurii de acordare a tichetelor de vacanţă şi până în prezent, românii le-au folosit pentru a rezerva cazări în ţară, aceştia votând mai multe opţiuni în topul destinaţiilor favorite.

Deloc surprinzător, staţiunile montane (votate de 75% dintre respondenţi) şi cele de pe litoralul românesc (votate şi ele în proporţie de 44%) conduc detaşat în clasamentul locurilor în care turiştii au mers cu voucherele de vacanţă, însă nici destinaţiile balneoclimaterice (31%) şi marile oraşe din România (27%) nu au fost ignorate la acest capitol.

Aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi dintre românii care au primit tichete de vacanţă le-au folosit pentru a-şi rezerva vacanţa de vară (53%), sezonul estival fiind şi cel mai aglomerat pentru turismul intern. De asemenea, aceştia au folosit voucherele pentru a rezerva cazări şi servicii turistice în timpul weekendurilor prelungite (32%), corelate adesea cu zilele libere de la stat, care au fost mai puţine în acest an.

8% dintre respondenţii la chestionarul Travelminit.ro susţin că au folosit tichetele pentru a rezerva un city-break în ţară, 4% dintre ei le-au utilizat pentru sejururile din timpul sărbătorilor (Paşte, Crăciun etc), în timp 3% au declarat că au apelat la tichete cu alte ocazii.

Conform sondajului Travelminit.ro, 69% dintre concediile rezervate cu voucherele de vacanţă sunt petrecute cu familia, 21% dintre ele sunt petrecute în cuplu şi doar 10% sunt petrecute alături de grupul de prieteni. Aceste date scot la iveală faptul că apariţia tichetelor de vacanţă nu doar că a stimulat turismul intern, dar a şi contribuit la organizarea concediilor de familie.

Cât despre tipul de unitate la care s-au rezervat cazări cu ajutorul voucherelor de vacanţă, sondajul relevă faptul că 44% dintre turiştii respondenţi au optat pentru pensiuni, 42% au ales hotelurile, 8% s-au orientat către cabane, vile şi case de vacanţă, unităţi perfecte pentru grupurile mici şi medii, în timp ce 6% dintre ei şi-au dorit intimitatea unui apartament.

În ceea ce priveşte bugetul alocat, 27.6% dintre respondenţi susţin că au dat între 1.000 şi 1.500 lei pentru pentru sejururile achitate cu tichete de vacanţă. Cuantumul acestora este de 1.450 lei, ceea ce înseamnă că cei mai mulţi turişti au încercat să se încadreze cât se poate de bine în limita stabilită de stat.

24% dintre participanţii la sondaj au răspuns că au cheltuit peste 2.000 lei, iar 22,7% au alocat între 1.500 şi 2.000 lei pentru sejururile lor. În acelaşi timp, 85% dintre beneficiari confirmă că a fost necesară suplimentarea bugetului primit sub forma voucherelor de vacanţă, iar 62% dintre ei sunt de părere că sumă primită nu este suficientă pentru acoperirea unui concediu.

Nu în ultimul rând, conform chestionarului Travelminit.ro, 98% dintre respondenţi îşi doresc să primească aceste tichete şi în 2022, ceea ce înseamnă că decizia guvernanţilor de a relua acordarea voucherelor anul viitor este benefică pentru turismul intern şi va contribui masiv la o creştere a rezervărilor şi a cifrelor industriei, mai ales după toate măsurile şi restricţiile impuse în ultimii doi ani.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.