Românii au plătit pentru mini-vacanţa de Paşte din acest an preţuri cuprinse între 800 şi 1200 lei / persoană pentru 4 nopţi de cazare în perioda 22 – 26 aprilie 2022, cu o masă tradiţională de Paşte inclusă, conform platformei hoteliere Travelminit.ro. Cele mai căutate zone turistice din România pentru petrecerea sărbătorilor Pascale rămân zonele montane precum Valea Prahovei, care este şi cea mai scumpă, dar şi zonele recunoscute pentru tradiţiile speciale de Paşte precum Bucovina şi Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În mod tradiţional, Paştele ortodox este o sărbătoare petrecută în familie, acasă sau într-o vacanţă scurtă prin ţară. Cele mai căutate zone turistice din România pentru petrecerea sărbătorilor Pascale rămân zonele montane precum Valea Prahovei, dar şi zonele recunoscute pentru tradiţiile speciale de Paşte precum Bucovina şi Maramureş. Hotelurile şi pensiunile raportează deja un grad de ocupare ridicat în acest weekend, dar turiştii români care nu şi-au făcut planuri încă mai pot găsi camere libere disponibile pentru acest weekend”, arată datele Travelminit.ro.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 97% dintre români plănuiesc să călătorească din nou, 63% dintre ei preferând să îşi petreacă vacanţele în România.

Un trend ascendent este şi cel al rezervărilor online: după o pandemie care ne-a obligat pe toţi să ne desfăşurăm activităţile preponderent în spaţiul virtual, turiştii s-au obişnuit acum să îşi planifice online concediile, mai ales că platformele de booking au simplificat pentru ei acest proces, accesibil acum în doar câţiva paşi simpli, arată platforma.

„Ne întoarcem, treptat, la ritmul obişnuit în turism, semnalele pe care le primim din partea clienţilor noştri ne fac să privim cu optimism către viitor. În prezent, industria hotelieră şi turiştii din România aşteaptă voucherele de vacanţă, care vor fi distribuite în perioada imediat următoare. Emiterea lor va marca un pas important pentru turismul intern, un stimulent financiar care îi va ajuta pe români să se bucure de vacanţe accesibile în ţară, aşa că ne pregătim de pe-acum cu oferte atractive la cazări şi servicii din toată România‟, a declarat Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

În perioada Paştelui, cele mai căutate destinaţii rămân staţiunile montane şi marile oraşe (alese de 50% dintre turiştii care au făcut rezervări).

Conform platformei hoteliere Travelminit.ro, românii au plătit pentru mini-vacanţa de Paşte din acest an preţuri cuprinse între 800 şi 1.200 lei / persoană pentru 4 nopţi de cazare în perioda 22 – 26 aprilie 2022, cu o masă tradiţională de Paşte inclusă.

Cele mai ieftine pachete au fost disponibile în Delta Dunării, unde sezonul turistic de abia începe şi unde românii au plătit începând de la 800 lei / persoană pentru sejurul de Paşte. În Bucovina şi în Defileul Dunării preţurile încep de la 900 lei / persoană. Pentru o mini-vacanţă de Paşte în zona secuimii, în Harghita şi Covasna, românii au plătit preţuri de la 1.000 lei / persoană.

Cea mai scumpă zonă pentru petrecerea sărbătorilor pascale rămâne Valea Prahovei, unde românii au plătit în medie aproximativ 1.200 lei / sejurul pentru vacanţa de Paşte care include 4 nopţi de cazare, mic dejun şi o masă tradiţională de Paşte.

În funcţie de tipul de unitate de cazare, turiştii au ales din nou pensiunile (42%) pentru vacanţa de Paşte, acestea fiind urmate de hoteluri, pentru care au optat 24% dintre românii care au făcut rezervări în weekendul prelungit. Cu toate acestea, Travelminit a înregistrat în 2022 cu 48% mai puţine înnoptări pentru perioada Paştelui comparativ cu 2019, semn că turismul încă mai are de recuperat după anii dificili ai pandemiei.

Pe lângă cazare şi mic dejun, sejurul de Paşte include numeroase oferte şi activităţi extra pentru turişti: mese festive, cu bunătăţi tradiţionale, excursii incluse în pachetul de cazare, dar şi multe alte opţiuni de petrecere a timpului liber.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. în 2021, Travelminit raportează 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.