Tranzacţiile comerciale ale Emiratelor Arabe Unite, excluzând cele cu petrol, au atins un nivel record de 3.500 miliarde de dirhami (952,93 miliarde dolari) în 2023, a declarat duminică premierul EAU, şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, pe platforma de socializare X, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comerţul cu bunuri non-petroliere a crescut cu 12,6% faţă de anul precedent, în timp ce exporturile de bunuri şi servicii au depăşit 1.000 de miliarde de dirhami, stabilind un nou record, a declarat Thani Al Zeyoudi, ministrul Cmerţului Exterior, într-o postare separată pe social media.

”(Acest lucru) confirmă că planurile de diversificare economică se îndreaptă în direcţia corectă, către o economie viitoare bazată pe cunoaştere şi inovare, şi reflectă încrederea internaţională în creştere în economia Emiratelor Arabe Unite”, a spus Al Zeyoudi pe X.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.