Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat tranzacţia prin care Zentiva Group a preluat companiile Solacium Pharma şi Be Well Pharma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", arată un comunicat emis marţi de Consiliul Concurenţei.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Zentiva Group A.S., membră a Grupului Zentiva, desfăşoară activităţi de producţie şi distribuţie de produse medicinale farmaceutice şi parafarmaceutice. În România, Grupul Zentiva este activ prin Zentiva, specializată în producţia şi comercializarea de medicamente generice.

Solacium se axează pe dezvoltarea şi comercializarea de medicamente eliberate fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale sub marcă proprie. Solacium nu are o unitate de producţie proprie, întreaga producţie fiind externalizată către furnizori terţi. Be Well încasează redevenţe din drepturi de proprietate intelectuală, întreaga activitate fiind desfăşurată cu Solacium. Astfel, veniturile obţinute de această companie constau în taxa primită de la Solacium în baza unui contract de licenţă prin care Be Well acordă Solacium o licenţă exclusivă pentru mărcile comerciale Ciocolax, Meltus şi Ulcomplex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.